Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politie Rivierenland

Datum nieuwsfeit: 02-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie RivierenlandDonderdag 2 augustus 2001

Politie neemt replica pistool in beslag
GENDT - Op woensdagavond 1 augustus is van een 16-jarige inwoner van Gendt een op een vuurwapen gelijkend voorwerp door de politie in beslag genomen. Volgens de verklaring van de jongen had hij dit wapen gekocht in Spanje tijdens zijn vakantie. Het is de politie bekend dat er kunststof replica's van onder andere pistolen verkocht worden in het buitenland. Met deze pistolen kunnen plastic balletjes ter grote van een erwt verschoten worden. De politie Rivierenland wijst een ieder er op dat het in het bezit hebben van deze pistolen in Nederland verboden is en raad derhalve af deze pistolen in het buitenland te kopen.

Politie onderzoekt diefstal door insluiping

ELST - Op dinsdag 31 juli is er in een woning in Elst een insluiping geweest. Daarbij zijn een mobiele telefoon en portemonnee met inhoud weggenomen. De bewoner was op dat moment elders in het huis aanwezig. De dader is via een niet afgesloten deur de woning binnen gekomen. De politie wil bewoners er op wijzen deuren en ramen af te sluiten, niet alleen wanneer mensen van huis gaan, maar ook als men zich op een andere plek (bijvoorbeeld boven) in huis bevindt. Het is al meerdere malen gebeurd dat diefstallen door middel van insluiping werden gepleegd terwijl de bewoners gewoon thuis waren, maar geen zicht hadden op wat zich elders in huis afspeelde.

Tweede verdachte aangehouden wegens mishandeling afgelopen maandag

ELST - Maandag 30 juli werd in de Dorpsstraat in Elst een 20-jarige inwoner van deze plaats aangehouden wegens openlijke geweldpleging en mishandeling van een agent. De twee dienstdoende agenten waren ter plaatse naar aanleiding van een melding van overlast van een groep jongeren in Elst. De 20-jarige Elstenaar schoot zijn vriend te hulp toen deze door de agenten werd aangehouden wegens het weigeren van een blaasproef. Daarbij sloeg hij een van de agenten. Vervolgens zijn er door zowel de verdachte als de agent over en weer enkele klappen uitgedeeld. Hierbij raakte de Elstenaar gewond aan zijn hoofd. Hij werd aangehouden en werd, nadat met hem de dokter werd bezocht, gehoord. Na het verhoor is de jongen heengezonden. De andere jongeren wisten te ontkomen. Een van hen heeft zich die maandag ook schuldig gemaakt aan mishandeling van de andere agent ter plaatse toen deze de verdachte probeerde staande te houden.

De politie heeft de zaak verder onderzocht. Gistermiddag rond 12.00 uur heeft de voornoemde verdachte van mishandeling zich, op verzoek van de politie, gemeld aan het politiebureau in Elst. De verdachte, een 30-jarige inwoner van Arnhem, is in overleg met de officier van justitie aangehouden en na verhoor heengezonden.

Man aangehouden wegens verdenking van openlijke geweldpleging

ELST - Op woensdag 1 augustus is een 30-jarige inwoner van Elst aangehouden wegens verdenking van openlijke geweldpleging op 12 juli. Op het Europaplein in Elst vond die dag, rond 23.00 uur, een ruzie plaats tussen de verdachte en een stel vrienden. Daarbij trapte de verdachte tegen een daar geparkeerde auto. Daarvan werd door de eigenaar van de auto aangifte gedaan.

De politie had deze zaak nog in onderzoek. Afgelopen maandag kwam de betreffende verdachte met de politie in aanraking toen hij zich op de Dorpsstraat in Elst wist te onttrekken aan een blaasproef en er vervolgens vandoor ging. De zaak van de openlijke geweldpleging op 12 juli is naar aanleiding hiervan met verhoogde prioriteit opgepakt. Na overleg met de officier van justitie is de verdachte gisteren, op grond van de geweldpleging op 12 juli, in Elst aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden.

Politie onderzoekt brand

ELST - Op donderdag 2 augustus omstreeks 4.00 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er in Elst een loods in brand zou staan. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat er een personenauto en een bromfiets in brand stonden. De brandweer heeft de brand geblust waarna de auto en bromfiets afgesleept zijn voor technisch onderzoek. De politie stelt een onderzoek in.

Vernielingen
DUIVEN - Op 1 augustus is aangifte gedaan van vernielingen op een sportveld aan de Westsingel in Duiven. Onder andere werden een aantal lampen van het gebouw en de vlaggenmast vernield. Tevens werd getracht de vlaggenmast uit de grond te trekken. Ook werden vernielingen aangericht op het kunstgras van het hockeyveld. De geschatte schade betreft ongeveer tweeduizend gulden. Van de dader cq. daders ontbreekt nog elk spoor.

Gewond na val

SLIJK-EWIJK - Op zondag 29 juli is bij het Gat van Hage in Slijk-Ewijk een 13-jarige jongen uit Zetten gewond geraakt nadat hij op een zandzuigbuis gevallen was. Hij liep een gescheurde milt op en ligt nog in het ziekenhuis. De jongen wilde over de buis heen duiken omdat hij achterna werd gezeten door een zestal jongens die hem even daarvoor geschopt en geslagen zouden hebben. De toedracht is niet geheel bekend. De politie vraagt getuigen zich te melden bij het bureau te Elst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (Voorlichting@politieoverbetuwe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie