Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MKZ stimuleert cabaretduo tot CD 'Wil in't heui met oe'

Datum nieuwsfeit: 03-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Hallo redactie , Foto'in de bijlage . Misschien iets voor een boeren reclame??

'Wil in't heui met oe' Is een concept van Grada en Tunnus. Ze maakten een CD het lege land , ten behoeve van de MKZ. Om deze CD te promoten, traden ze op tijdens markten, en braderieën. Daardoor werden ze op feestjes gevraagd, om te zingen en gek te doen (schetsjes) . Maakten eigen teksten op nummers als We're going to Ibiza, (Bak mie een pitsa), en Anton uit triool (Tunnus oet Riool)

Taime...mon non plus, daar maakten ze een parodie op: (In't heui.... paraplu). Werd voor de grap opgenomen bij Edwin van Hoevelaak , presentator van de regio tap RTV Oost .
Hij zette dit op CD, zo dat ze dit konden gebruiken als achtergrond muziek op het podium . Op de CD, staan die nummers ' 1 In't heui ' Grada P, (Ode an Tunnus)
En een house versie' veur de jongeleu'.
Tunnus, en Grada , maakten er op het podium een feest van. Omdat ze beiden een druk bestaan hebben kunnen ze geen teksten instuderen Daardoor is de tekst iedere keer anders dit ligt ook aan het publiek, en natuurlijk aan hun eigen buien. De ene keer als boer en boerin. De andere keer in ouderwetse lingerie .Tunnus in Jansen, en Tilanus ,en Grada, in ouderwetse korset compleet met wekflesringen .

Tunnus. in het dagelijkse leven ,boer en bouwvakker. Grada Platdak, Metje Blaak, fotograaf columniste en schrijfster . Dit jaar nog komt er een complete CD uit met 15 , eigen nummers, onder andere ' 'Leage land' 'Heure in de wind' 'Ik verveel mie zo in Almelo' 'Tweede han(d)s' 'Leie mos wassen' ' De Hellevege uit Averlo' . 'Sientje Siebeling 'met conference, en nog veel meer. Kortom feest met Grada, en Tunnus. Hoogachtend, M Hurenkamp Uitgeverij Lynx Deventer Informatie www.metjeblaak.nl

Uitgeverij Lynx Postbus 45, 7400 AA, Deventer. Vaste telefoon nummer tot 1 augustus buiten gebruik i.vb. verhuizing Tel.: 0570 632061. Fax 0570 - 632890 mobiel 06 53414960 (blaak7@zonnet.nl) www.metjeblaak.nl Metje Blaak Columniste www.geleraaf.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie