Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Houtvlotreis Europa im Fluss komt niet naar Dordrecht

Datum nieuwsfeit: 03-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dordrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Dordrecht


Actueel in Dordrecht

Houtvlotreis Europa im Fluss gaat niet door

Het houtvlot Europa im Fluss komt op 3 augustus niet naar Dordrecht. Op 1 augustus heeft de gemeente bericht ontvangen dat de Duitse stichting Stadtkunst, die het evenement Europa im Fluss organiseert, vanwege de grote kostendruk failliet is verklaard.

Het vlot zou vanaf Straatsburg de Rijn afzakken en op 3 augustus aanmeren aan de Merwekade in Dordrecht. Die avond zou op het vlot een groot spektakel plaatsvinden met muziek, theatrale acts en een vuurorgel. Op 4 augustus zou het vlot te bezichtigen zijn, om daarna door te varen naar Rotterdam.

De dienst Kunsten van de gemeente Dordrecht, die voor Dordrecht betrokken was bij de organisatie, betreurt het dat zo'n groots evenement niet doorgaat. Momenteel kijken zowel de organisatie van Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad als Bernd Dreßen, projectleider van Europa im Fluss, naar nieuwe mogelijkheden voor het evenement.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie