Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdachte (17 jaar) bekent 17 gewapende overvallen

Datum nieuwsfeit: 03-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-08-2001
Persbericht Regionaal, 09.25 uur

Verdachte bekent 17 gewapende overvallen

UTRECHT - Een 17-jarige verdachte heeft bekend betrokken te zijn geweest bij 17 gewapende overvallen in de regio Utrecht. De overvallen werden tussen 1 juni en 7 juli gepleegd in de stad Utrecht, De Bilt, De Meern, Doorn en Maarssen. De overvallen vertoonden grote gelijkenissen en werden voornamelijk gepleegd op winkels. De politie, die met een team van 8 rechercheurs aan de overvallen werkte, had op 9 juli al drie verdachten aangehouden. Dit n.a.v. een gewapende overval op een winkel aan de Kanaalstraat in Utrecht. Dit betroffen een 17-, 28- en 48-jarige man, allen uit Utrecht.

Op 23 en 24 juli zijn respectievelijk een 17-jarige en een 32-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden. De 17-jarige man heeft deze week bekend betrokken te zijn geweest bij de 17 gewapende overvallen. De 28-jarige man heeft bekend betrokken te zijn geweest bij 4 van de overvallen. Van de vijf aangehouden verdachten zitten er momenteel nog vier in voorlopige hechtenis.

Met de bekentenissen van 17 overvallen is een grote stap voorwaarts gemaakt in het onderzoek. Het onderzoek naar de betrokkenheid van de overige verdachten wordt nog voortgezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie