Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 03-08-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 3 augustus 2001

Rechts inhalen Noordwijk (D1)
Een 45-jarige fietster uit Noordwijk is donderdag 2 augustus rond 18.30 uur ten val gekomen toen zij door een 17-jarige scooterrijder uit Leiden op de Beeklaan aan de rechterkant werd ingehaald. De vrouw is ter controle overgebracht naar het LUMC. De scooterrijder bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 595 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Te veel gedronken Abbenes (D2) Een 56-jarige man uit Lisse zat donderdag 2 augustus rond 22.30 uur met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto op de Rijksweg A44. Er is een bloedproef afgenomen. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal.

Vernielen autospiegel Oegstgeest (D2) Een 16-jarige jongen uit Genemuiden en een 16-jarige jongen uit De Moer zijn donderdag 2 augustus aangehouden op verdenking van het vernielen van een autospiegel op de Rijnzichtweg. Zij waren door de 53-jarige eigenaar uit Oegstgeest gezien. Hij ging de jongens achterna en belde de politie die ze aan kon houden. Hij heeft aangifte tegen de twee jongens gedaan. De vader van één van de jongens heeft aangifte gedaan tegen de Oegstgeestenaar omdat hij met zijn auto op de jongens zou zijn ingereden. De man heeft verklaard dat hij de jongens tegen wilde houden en dat hun fietsen daarbij in aanraking kwamen met zijn auto. De politie stelt een onderzoek in.

Onbekende man valt vrouw aan Zoeterwoude-Dorp (D3) In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli rond 00.30 uur is een 21-jarige Zoeterwoudse door een nog onbekende man aangevallen op de Weipoortseweg. De vrouw parkeerde haar auto bij haar woning, gelegen tussen de Ommedijkseweg en de Nieuwe Weg. Bij het uitstappen werd ze door de man bedreigd. Na een korte worsteling is de man weggerend en is de Zoeterwoudse met haar auto weggereden om bij buurtbewoners de politie te waarschuwen. De dader is rond de dertig jaar, ongeveer 1.65 m lang, met kort donker haar met mogelijk boven op krulletjes. De politie wil graag in contact komen met mensen die van de aanval getuige zijn geweest of die meer informatie omtrent de dader kunnen geven. Men kan zich melden bij het politiebureau aan de Rijndijk te Hazerswoude-Rijndijk of via telefoonnummer 0900-8844.

Verkeersongeval Hazerswoude-Rijndijk (D3) Donderdagmiddag 2 augustus heeft een 64-jarige fietsster uit Hazerswoude-Rijndijk een pijnlijke rug opgelopen bij een aanrijding met een fietser op de Joseph Haydenlaan. De 13-jarige jongen, eveneens uit Hazerswoude-Rijndijk, reed op de stoep van het Schubertplantsoen en stak vervolgens de Joseph Haydnlaan over. Hij zag daarbij de fietster over het hoofd. De vrouw kwam ten val en is voor controle overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Motor gestolen Koudekerk a/d Rijn (D3) In de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 augustus is vanaf de Hoogewaard een motorfiets gestolen. De zwarte Suzuki, een zogenaamde chopper, stond geparkeerd bij een vuilcontainer bij de kruising met de Den Tollstraat. De politie zoekt getuigen van de diefstal. Men kan zich melden bij het politiebureau in Leiderdorp of via telefoonnummer 0900-8844.

Beroofd van mobieltje Leiden (D4) Gisterenmiddag, 2 augustus rond 14.30 uur, is een 21-jarige man uit Leiden op de Kopermolen beroofd van zijn mobiele zaktelefoon. De man was aan het bellen, toen plotseling zijn telefoon uit zijn hand werd gegrist door een persoon op een bromfiets. De dader reed vervolgens weg in de richting van de Pelmolen.

Bromfietser onder invloed Leiden (D4) Agenten van politie Leiden zagen gisterenavond, 2 augustus rond 18.00 uur, een bromfietser op het wegdek liggen. Toen de agenten de 48-jarige bestuurder uit Leiden aanspraken, roken zij een behoorlijke alcohollucht, waarop ze de man aanhielden. Op het politiebureau blies de man 1085 Ug/l op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van 14 uur voor het rijden onder invloed.

Automobilist onder invloed Leiden (D4) Op de Veluwemeerlaan is gisterenavond, 2 augustus rond 22.00 uur, een automobilist aangehouden vanwege slingerend rijden. De 55-jarige automobilist uit Leiden blies op het politiebureau 590 Ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Automobilist onder invloed Leiden (D4) Vannacht, 3 augustus rond 02.30 uur, zagen twee agenten van politie Leiden een auto slingerend over de Hooigracht rijden. Op de Garenmarkt kwam de 46-jarige bestuurder uit Leiden tot stilstand. Omdat de ademanalysetest niet lukte, kon de precieze hoogte Ug/l niet worden vastgesteld. Wel kon worden vastgesteld dat de man teveel had gedronken om nog auto te mogen rijden en kreeg hij een rijverbod van 12 uur. Bij de man is bloed afgenomen om de precieze hoogte vast te stellen.

Rijden onder invloed Alphen a/d Rijn (D5) In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 augustus zag de politie tijdens een surveillance dat een 27-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn op de Horstenweg tegen een lantaarnpaal was gereden. De man verklaarde in de bocht de macht over het stuur te zijn verloren. Na een blaastest is de Alphenaar vanwege vermoedelijk alcoholgebruik aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de daar afgenomen ademanalysetest bleek dat hij een ademalcoholgehalte van 520 ug/l had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. Zijn auto is weggetakeld.

Babbeltruc Waddinxveen (D6) Door een babbeltruc is een bewoonster van de Ringvaartsingel het slachtoffer geworden van diefstal uit haar woning. Een vrouw belde woensdag 1 augustus rond 14.15 uur bij haar aan en hield haar ongeveer 15 minuten aan de praat. In de tussentijd is vermoedelijk een tweede persoon de woning ingeslopen en heeft daar een geldbedrag weggenomen. Kort hierna werd dezelfde truc bij een bewoonster uit dezelfde straat toegepast. Ook hier werd geld uit de woning ontvreemd.

Brand in leegstaand huis Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Omstreeks 00.08 uur in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 augustus is brand ontstaan in een leegstaand huis in de Kerklaan. Het huis zou gesloopt worden. Getuigen hoorden rond de tijd waarop de brand ontstond, een doffe knal. Volgens de brandweer is er waarschijnlijk sprake van brandstichting. De politie doet technisch onderzoek.

Woninginbraak Gouda (D7)
In een woning aan de Zaagmolenkade en in een woning aan de Boschpolderstraat is gisterennacht, 2 augustus, ingebroken. In beide woningen kwamen de daders binnen door een raam open te breken. Een overbuur aan de Boschpolderstraat was getuige van de inbraak en belde de politie. Onbekend is wat de daders aan buit hebben meegenomen.

Controle sluitingstijden horeca Bodegraven (D7)
Politie Bodegraven heeft gisterenavond verschillende horecagelegenheden gecontroleerd op het houden aan de sluitingstijden. Twee horecagelegenheden bleken na sluitingstijd nog open. Aan de uitbater van één horecagelegenheid is gevraagd te sluiten, een andere horecagelegenheid kreeg een proces-verbaal omdat deze de nacht ervoor al een waarschuwing had gekregen.

Pizzakoerier beroofd Gouda (D7)
Aan de Fourieweg is gisteren, 2 augustus rond 16.45 uur, een 15-jarige koerier uit Gouda beroofd. De jongen reed op zijn bromfiets op de Fourieweg toen hij werd aangesproken door een groep jongeren. De koerier stopte en een van de jongens graaide in de zak van de koerier en pakte zijn portemonnee Ook namen ze de pizza's mee die de koerier bij zich had. De koerier heeft aangifte gedaan bij de politie in Gouda. Politie Gouda neemt de zaak in onderzoek.

Controle overlast Gouda (D7)
Politie Gouda heeft gisterenavond, 2 augustus, gecontroleerd op overlast op de het Lakerpolderplein, Poldermolenplein, Middenmolenplein, Schouwburgplein, Onder de Zebra, Snoystraat, Prins Hendrikstraat en Veerstraat. Op het Schouwburgplein en op de Prins Hendrikstraat heeft de politie een praatje gemaakt met wat mensen die daar zaten. Er werd geen noemenswaardige overlast waargenomen.

Controle overlast Bodegraven (D7) Politie Bodegraven heeft gisterenavond, 2 augustus, gecontroleerd op overlast op de De Ruijterlaan, Oranjelaan, Marktstraat, Leeuwerik, Vromade, Dronenplein, Stationsplein en op de Eiber. Geen bijzonderheden werden aangetroffen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...