Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Invalidenwagen vakantieganger vernield in Epen

Datum nieuwsfeit: 03-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: 3-08-2001
Politieberichten district Kerkrade (TW; 12.00 u) Vrijdag 3 augustus 2001

Epen, vernieling invalidenwagen
In de nacht van woensdag op donderdag heeft op de Wilhelminastraat in Epen een ergerlijke vernieling van een invalidenwagen plaatsgevonden. Dit voertuig, een gesloten brommobiel, werd door een of meerdere onbekende daders op zijn kant gegooid. Hierdoor brak het portier en een buitenspiegel af en liep het voertuig lak- en plaatwerkschade op. De eigenaresse van het voertuig is invalide en aangewezen op de brommobiel om zich te verplaatsen. Het betreft een vrouw uit Bavel, die in Limburg op vakantie is. Door de wegenwacht werd het voertuig, voor zover mogelijk, tijdelijk gerepareerd. De politie stelt een nader onderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht met de politie van de basiseenheid Mergelland (0900-8844)contact op te nemen.

Landgraaf, rijden onder invloed
Donderdag 2 augustus omstreeks 13.30 uur werd op de Europaweg-Noord te Landgraaf de bestuurder van een personenauto gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. De ademanalyse wees uit dat de man, een inwoner uit Landgraaf, 310 ug/l in zijn bloed had, hetgeen overeen komt met ongeveer 0.7 promille. Na het betalen van een boete van F 550,- kon de man huiswaarts keren.

Landgraaf, aanrijding met letsel.
Op donderdag 2 augustus omstreeks 20.00 uur vond op een terrein, gelegen aan de Melchersstraat te Landgraaf, een aanrijding plaats tussen twee motoren. Uit verklaringen van getuigen bleek dat beide motoren op deze locatie waren gaan crossen en vervolgens met elkaar in botsing zijn gekomen. De beide bestuurders liepen bij dit ongeval ernstig letsel op. Een van de bestuurders, een 19-jarige inwoner uit Heerlen, liep een gebroken pols, gebroken schouderblad, hersenschudding en inwendig letsel op. Hij is opgenomen in het Atrium MC te Heerlen. De andere bestuurder, een 25-jarige inwoner uit Heerlen brak zijn been en enkel op meerdere plaatsen en liep eveneens inwendig letsel op. Nadat hij in het Atrium MC was gestabiliseerd werd hij overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. De politie heeft beide motoren in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie