Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe 3-deurs Honda Civic

Datum nieuwsfeit: 03-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

3-8-2001

Nieuwe 3-deurs Honda Civic

Met de nieuwe Civic 3-deurs breidt Honda het aanbod uit met een sportief en dynamisch model. De nieuweling combineert een ruim interieur met compacte buitenmaten en uitgebalanceerde wegligging.

De motoren
De basismotorisatie bestaat uit twee vlotte en zuinige lichtmetalen motoren een 1,4 liter SOHC benzinemotor van 90 pk (66 kW) en een
1,6-liter SOHC-VTEC benzinemotor van 110 pk (81 kW), die ook in de Civic 5-deurs worden toegepast. Beide krachtbronnen zijn afgestemd op veel koppel en een vlakke koppelkromme.

Het gemiddeld brandstofverbruik van de 1,4 liter met handgeschakelde versnellingsbak bedraagt slechts 6,3 l/100 km, terwijl de 1,6 liter met handgeschakelde versnellingsbak slechts 6,7 l/100 km verbruikt. Toch accelereert de Civic 1.6 in 9,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Beide motoren voldoen aan de strenge EU2005-emissie-eisen en aan de Wet Fiscale Stimulering Schone Personen- en Bestelautos.

Vanaf begin 2002 is de Civic 3-deurs ook leverbaar met een 1,7 liter turbodiesel met common rail-techniek en een vermogen van 100 pk (74 kW).

Carrosserie en onderstel
De eerste vertegenwoordigers van de zevende Civic-generatie hebben reeds bewezen dat compactere buitenmaten niet ten koste hoeven te gaan van de binnenruimte. De nieuwe 3-deurs is hier geen uitzondering op. Ofschoon de wielbasis (voor een beter weggedrag) met 45 mm en de totale lengte met 50 mm zijn verkleind, biedt ook hij een grotere binnenruimte dan zijn voorganger. En de ergonomie is wezenlijk verbeterd. Net zoals de andere Civic-modellen valt de 3-deurs op door intelligent gebruik van de ruimte: de motor, de compacte voorwielophanging en het hoog gemonteerde stuurhuis vragen een minimum aan plek onder de karakteristieke korte neus. De achterasconstructie is compact, met double wishbones en reactie-armen. Deze maakt in combinatie met de doordachte plaatsing van de onderdelen onder de bodemplaat (zoals een kunststof brandstoftank die door zijn vorm de beschikbare ruimte optimaal benut) een vlakke interieurvloer zonder middentunnel mogelijk.

De carrosserie bevat uitgebreide verstevigingen en er wordt staal van grote treksterkte toegepast. Dit zorgt voor een carrosseriestructuur met een indrukwekkende torsiestijfheid. Voor de frontale en zijdelingse botsingen binnen de Euro-NCAP tests werd de waardering uitgedrukt in een toewijzing van 4 sterren. Wat betreft de veiligheid voor voetgangers behaalde de Civic een absolute topscore van 3 sterren, de hoogste waardering ooit. (Getest model is de 5-deurs, waarden zijn ook van toepassing op de 3-deurs.)

De Civic 3-deurs is standaard uitgerust met veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers voorin, twee airbags voorin en twee zijairbags voorin.

Zijn bouwkwaliteit komt bij de Civic 3-deurs ook in zijn individuele uiterlijk tot uiting. De carrosserie oogt als uit één stuk gegoten, dankzij de korte wielbasis, de korte overhang vóór en de grote spoorbreedte.

Rijden met de Civic 3-deurs
De vormgeving van het interieur is kwalitatief hoogstaand, met sportieve accenten. Opbergmogelijkheden met een totale inhoud van 10,5 liter zorgen ervoor dat het interieur netjes blijft, zodat het rijplezier niet door rondslingerende spullen wordt gehinderd.

Net zoals bij de Civic 5-deurs is de versnellingspook in het dashboard geïntegreerd. Niet alleen maakt deze plaatsing het schakelen (en rijden) comfortabeler en veiliger, ook zorgt het voor een sportiever schakelgevoel.

De inhoud van de bagageruimte van de nieuwste generatie Civic 3-deurs is met 90 liter vergroot tot 315 liter (VDA), ondanks de compactere buitenmaten.

Net zoals alle andere modellen uit de Civic-serie is de bouwkwaliteit ook bij de nieuwe 3-deurs flink verbeterd. De smalle naden tussen diverse panelen en de solide uitwerking van details zijn gerealiseerd met nieuwe en geavanceerde productietechnieken.

Traditionele Civic kwaliteiten zoals veiligheid, oog voor het milieu en economie zijn uiteraard behouden gebleven. Daarnaast hadden de ontwerpers als doel om de nieuwe Civic-reeks marktleider in het C-segment te maken door een combinatie van rijcomfort en een eersteklas weggedrag.

Mede door een betere balans tussen het rolcentrum voor en achter, de directe besturing en de stijve carrosserie biedt de Civic 3-deurs de bestuurder veel veiligheid, een goede voertuigbeheersing, veel rijcomfort en een lichtvoetig onderstel.

De standaard elektrische stuurbekrachtiging (EPS) is zo geavanceerd dat het meerverbruik sterk wordt gereduceerd.

Net zoals bij de andere Civic-varianten is de uitrusting ook bij de 3-deurs afhankelijk van de carrosserievariant en niet van de motor. Beide motoren zijn te combineren met verschillende uitrustingsniveaus. De Type-R is het sportieve topmodel.

De Civic is een wereldauto
De Civic is een echte wereldauto: alle modellen zijn gebouwd op hetzelfde platform en hun basistechniek is gelijk. Desondanks is het gelukt om drie volledig verschillende varianten te maken. De productie en kwaliteit van de aantrekkelijke Honda-familie profiteert van Hondas nieuwe Global Product Supply Network, dat de productiesnelheid, efficiency en flexibiliteit in alle vestigingen duidelijk verhoogt.

Door het wereldwijd standaardiseren van de belangrijkste fabrieken kan Honda gemakkelijk bepalen waar verschillende modellen worden gebouwd. Zo is het mogelijk om snel en flexibel op nieuwe ontwikkelingen te reageren.

Civic Type-R
Als topmodel fungeert de Type-R. De 200 pk sterke 2,0-liter motor brengt de sportiefste Civic ooit in slechts 6,8 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 235 km/h.
Extra aankleding van de carrosserie en een verlaagd onderstel geven de Type-R een bijzonder dynamisch uiterlijk. De 2,0-liter motor van de Civic Type-R is de tweede Honda-krachtbron met de nieuwe DOHC-i-VTEC-technologie. Deze technologie, die voor het eerst is gebruikt in de Honda Stream, zet nieuwe maatstaven op het gebied van het verbeteren van moderne benzinemotoren. De innovatieve 2,0-liter motor combineert duidelijk verbeterde verbruiks- en emissiewaarden met betere prestaties en een constant beschikbaar koppel. De nieuw geconstrueerde, close ratio handgeschakelde 6-versnellingsbak van de Type-R zorgt ervoor dat het motortoerental tijdens accelereren steeds in een gunstig gebied blijft.

De Type-R beschikt over een uitermate sportieve rijdynamiek, dankzij verstevigde veren, schokdempers en stabilisatoren voor en achter, een stijvere carrosserie en een verlaagd onderstel.

De belangrijkste kenmerken van de Civic 3-deurs De nieuwe Honda Civic 3-deurs de belangrijkste eigenschappen op een rij

* De innovatieve 3-deurs met korte neus maakt de nieuwe Civic-reeks compleet

* Grotere binnenruimte, ondanks kleinere buitenmaten (in vergelijking met zijn voorganger) dankzij slim gebruik van de ruimte

* Vlakke vloer en versnellingshendel in dashboard
* Comfort, ergonomie en kwaliteit nog verder verbeterd, duidelijk lager geruisniveau

* Bovengemiddeld groot aandeel (57%) carrosseriedelen uit staal van grote treksterkte, uitermate smalle naden

* Zeer stijve carrosseriestructuur met als streven een 4-sterren waardering in de Euro-NCAP test plus goede botsveiligheid voor voetgangers

* 1,4-liter SOHC- en 1,6-liter SOHC-VTEC-II-motor, handgeschakelde 5-versnellingsbak of als optie een automaat met 4 versnellingen en Grade-Logic-systeem

* Laag brandstofverbruik en meer koppel in onderste en midden toerengebied

* Type-R met 2,0-liter DOHC-i-VTEC-motor van 200 pk accelereert van 0 naar 100 km/h in 6,8 seconden

* Kortere wielbasis voor eenvoudiger manoeuvreren en beter rijgedrag
* Innovatief ruimtegebruik door motor en wielophanging
* Elektrische stuurbekrachtiging, ABS en elektronische remkrachtverdeling (EBD) zijn standaard.

Prijzen en levering Civic 3-deurs 1.4 en 1.6
De Civic 3-deurs 1.4 en 1.6 staan vanaf medio augustus 2001 bij de Honda dealers in de showroom.

Er worden zes kleuren leverbaar: de metallic kleuren zilver, zwart, blauw, groen en geel en in één non- metallic kleur rood.

De prjzen zijn als volgt (incl. BTW en BPM):


1.4 S 35.590,- 16.150

1.4 LS 39.990,- 18.147

1.6 LS 43.140,- 19.576

1.6 ES 49.540,- 22.480


Meerprijs voor metallic lak is 760,- ( 345,-), automatische transmissie (op de LS en ES leverbaar) kost 3.600,- ( 1.634,-) . Als optie is de 1.6 ES leverbaar met lederen interieur en stuur. De prijs daarvoor is 4.500,- ( 22.480,-).

Prijzen en levering Civic Type-R
De Type-R wordt leverbaar in Nederland vanaf oktober a.s. in de kleuren zwart, zilver en rood (non-metallic) voor de aantrekkelijke prijs van 59.990,- ( 27.222,-).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...