Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 04-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 4-08-2001
Politieberichten van 3 augustus (13.00) t/m 4 aug. (13.00)

Leeuwarden: inbraak woning
Vrijdag tussen 01.30 uur en 06.30 uur is ingebroken in een woning aan Achter de Hoven. Men is waarschijnlijk via de voordeur binnengekomen. Ontvreemd werden o.a. een telefoon, een fiets en drie jassen. Aangifte is gedaan door een 66-jarige inwoner van Leeuwarden.

Kootstertille: inbraak auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een auto, die geparkeerd stond aan de Frisostrjitte. Een raampje van het linker achterportier werd vernield. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte werd gedaan door een 31-jarige inwoner van Kootstertille.

Leeuwarden: inbraak woning
Vrijdagochtend werd ingebroken in een woning aan de Roptastate. Men is via de achterkant de woning binnengegaan. Ontvreemd werden o.a. identiteitspapieren, bankpassen en een fototoestel. Aangifte is gedaan door een 59-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Dokkum: twee winkeldieven aangehouden
Vrijdagmiddag werd een barbecue gestolen uit een winkel aan de Altenastreek. De verdachten waren er met een busje vandoor gegaan. Korte tijd later werd het busje door de politie aangetroffen in de buurt van de winkel. De inzittende, een 32-jarige inwoner van Veenwouden, vertelde dat zijn vrouw net teruggegaan was naar de winkel omdat ze spijt had van de diefstal. Tevens verklaarde hij verder niets met de zaak te maken te hebben. De vrouw, een 34-jarige inwoonster van Veenwouden, werd daarop in de winkel aangehouden en overgebracht naar het bureau in Dokkum. Een getuige had gezien dat de man de barbecue voor zijn vrouw had klaargezet. Ook hij is hierop aangehouden. Beide verdachten kregen per persoon een transactievoorstel van 625 gulden.

Sneek: diefstal uit auto
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een auto, die geparkeerd stond aan de Bovenslag. De verdachte is binnengekomen door een raampje te vernielen. Ontvreemd werden een gsm, een pakje shag, een gulden en een flesje frisdrank. Aangifte werd gedaan door een 45-jarige inwoner van Sneek.

Joure: bedreiging
Vrijdag omstreeks 14.30 krijgt de politie een melding dat een 35-jarige inwoner van het AZC aan de Boerestreek zijn 29-jarige vrouw heeft mishandeld. Ze wenst geen aangifte te doen. Ter plaatse gekomen blijkt dat ook een 31-jarige medewerker van het AZC is bedreigd. Hij heeft hiervan aangifte gedaan. Hierop is de 35-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Sneek: diefstal uit camper
Vrijdag tussen 13.00 en 16.45 is ingebroken in een camper die stond geparkeerd aan de Kerkhoflaan. Het zijraampje was kapot. Ontvreemd zijn een twintigtal compact discs, een leesbril en een handtas. Aangifte is gedaan door een 62-jarige inwoner van Hengelo (Ov.)

Leeuwarden: verdachte aangehouden na inbraak auto Vrijdagmiddag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd op De Centrale. Het rechter portierslot was geforceerd. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 42-jarige inwoner van Sint Annaparochie. De inbraak was gezien door een getuige. Mede hierdoor kon een uur later op de Pieter Stuyvesantweg, met toestemming van de officier van justitie, buiten heterdaad een 34-jarige inwoner van Leeuwarden worden aangehouden. De man is ingesloten.

Sneek: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 15.00 uur reed een 33-jarige automobilist uit Bolsward over de Rijksweg A7, vanuit Bolsward in de richting van Sneek. Daarachter reed een 52-jarige automobilist uit Nunspeet, daar weer achter een 31-jarige automobilist uit Sneek. De Bolswarder remde af voor de verkeerslichten van de rondweg, de inwoner van Nunspeet zag dit te laat, remde heftig maar kwam tegen de auto van de Bolswarder. Deze zag de aanrijding aankomen en stuurde al wat naar rechts, door de botsing schoof de auto de sloot in. De Nunspeter kwam door de botsing overdwars op de rijbaan te staan en werd geraakt door de Sneker. Twee inzittenden, die achterin zaten, van de auto uit Nunspeet zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Het ene slachtoffer (een vrouw) had een gebroken linkerbovenarm, het andere slachtoffer (eveneens een vrouw) had een hoofdwond. De auto van de inwoner van Nunspeet is total loss.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Tussen donderdagmiddag en vrijdagmiddag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Woudstraat. De sloten waren geforceerd. Ontvreemd zijn een twintigtal compact discs, een bril en een autoradio. Aangifte is gedaan door een 36-jarige inwoner van Leeuwarden.

Buitenpost: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 21.40 uur werd een 22-jarige bromfietser uit Kootstertille aangehouden op de Berkenlaan omdat hij geen helm droeg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 435 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur. Tevens bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn en had de bestuurder geen certificaat.

Leeuwarden: twee aanhoudingen na mishandeling en bedreiging Vrijdag omstreeks 23.00 uur werd een 15-jarige inwoner van Leeuwarden geslagen in een horecagelegenheid in de Ipe Brouwerssteeg. Tevens zou met een wapen zijn gedreigd. Door de onoverzichtelijke situatie en elkaar tegensprekende personen kon geen duidelijk beeld worden verkregen. Hierop kon niet tot een aanhouding worden overgegaan. Omstreeks 00.50 uur kwam een nieuwe melding. Ter plaatse bleek een gewonde man op de grond te liggen. De gewonde, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, is per ambulance overgebracht naar het MCL. Een 32-jarige inwoner van Dronten werd aangehouden, omdat hij had gedreigd met een vuurwapen. De gewonde blijkt om 23.00 uur de 15-jarige te hebben bedreigd en geslagen. De man is nu zelf neergeslagen. Nadat hij in het ziekenhuis was behandeld is de 37-jarige Leeuwarder aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Surhuisterveen: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.00 uur werd een 46-jarige automobilist uit Harkema aangehouden op de Vierhuisterweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 340 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uren.

Sneek: baldadigheid en verzet
Zaterdag omstreeks 03.00 uur gooide een 19-jarige inwoner van Sneek rotzooi op straat op het Schaapmarktplein. Even later wilde hij een horecagelegenheid betreden waar hij een lokaalverbod heeft. Hierop is de verdachte aangehouden. Hij pleegde hierbij verzet. Hij beeft een bekeuring gekregen voor baldadigheid en een proces-verbaal voor het verzet.

Parrega: eenzijdig ongeval met letsel
Zaterdag omstreeks 02.15 uur reed een 20-jarige automobilist uit Menaldum over de Sudergoawei van Workum naar Bolsward. Op een gegeven moment raakte hij met het rechtervoorwiel in de berm en stuurde de auto de berm uit. Op de rijbaan ging de auto 360 graden in de rondte, gleed zijdelings door de rechterberm en kantelde vervolgens op de rechterzijkant. De drie inzittenden droegen allen de gordel. De twee inzittenden, een 16-jarige inwoonster van Leeuwarden (pijn aan been) en een 27-jarige inwoner van Leeuwarden (pijn in de nek), zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De bestuurder had niet gedronken. De auto is afgesleept.

Drachten: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.10 uur werd een 21-jarige bromfietsster uit Drachten aangehouden op de Hof van Edenlaan, omdat ze geen helm droeg. Ook bleek ze te hebben gedronken. Op het bureau blies zij 760 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uren. Tevens krijgt ze een bekeuring voor het rijden zonder helm.

Dokkum: rijden onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.55 uur werd een 21-jarige automobilist uit Metslawier aangehouden op de Kobbe. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 635 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs. Twee personen bemoeiden zich met de zaak. Hierop is een 23-jarige inwoner van Metslawier aangehouden voor het belemmeren van een ambtshandeling en belediging.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
Zaterdag omstreeks 05.30 uur kreeg de politie en melding dat een man personenwagens aan het vernielen was in de Knoopstraat. In de Knoopstraat werd de man, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, aangehouden. Hij had een pikhaak bij zich. Een auto had hij bekrast, van een andere auto waren het lak en het glas van het linker voor- en achterportier beschadigd. Aangifte werd gedaan door een 60-jarige inwoner van Leeuwarden.

Drachten: dodelijk aanrijding
Bij een eenzijdige aanrijding is zaterdag om 06.25 uur de 26-jarige Son Quan Nguyen uit Drachten om het leven gekomen. De man raakte op de Rijksweg A7, afslag Drachten De Haven, komend uit de richting Heerenveen, waarschijnlijk in de linkerberm, na stuurcorrectie in de rechterberm, waarna het slachtoffer waarschijnlijk de macht over het stuur verloor en bij het talud naar beneden reed. De drie mede-inzittenden, een 28-jarige man uit Drachten, een 25-jarige man uit Groningen en een 26-jarige man uit Leeuwarden, zijn, met geen zwaar of zichtbaar letsel, overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Het bureau ongevalanalyse en voertuigtechniek van de politie Friesland heeft de aanrijding in onderzoek.

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Zaterdag omstreeks 08.10 uur werd een niet afgesloten fiets gestolen uit de voortuin van een woning in de Spechstraat. Een getuige zag dit en ging met zijn hond achter de verdachte aan. Deze sommeerde de verdachte de fiets af te geven en deze deed dat ook inderdaad. De verdachte is hierop door de politie aangehouden in de Lijsterstraat. Het betreft een 31-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: aanrijding met drank op
Zaterdag omstreeks 08.25 uur wilde een 48-jarige automobilist uit Sneek op de Rijksweg A7 ter hoogte van Heerenveen een auto inhalen. Hierbij zag hij een achteropkomende automobilist over het hoofd. Hij schok hiervan, rukte aan het stuur, waardoor het voertuig in een slip raakte en tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand kwam. Omdat de bestuurder had gedronken, kreeg hij een rijverbod van vier uur.

Leeuwarden: inbraak woning
Tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 06.45 uur is ingebroken in een woning aan de Eikenstraat. Waarschijnlijk is men via het balkon binnengekomen. Ontvreemd werden een televisie en een computer. Aangifte is gedaan door een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Nes: auto vernield
Tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 11.00 uur werd een auto beschadigd die stond geparkeerd op de Duinweg te Nes (A.). De kentekenplaat aan de achterkant was omgebogen en vernield. Tevens werd met een scherp voorwerp in de lak aan beide zijden een kras aangebracht. De schade bedraagt ruim 3000 gulden. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoner van Munster (D.).

Sneek: inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan de Edisonstraat. Waarschijnlijk is men via de voorkant het pand binnengedrongen. Ontvreemd werd een geldbedrag van ettelijke honderden guldens. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoonster uit IJlst.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...