Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 05-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 5-08-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 5 augustus 2001

Dagelijkse berichten

Onstwedde: aanhoudingen na vechtpartij
Zaterdagnacht ontstond om nog onduidelijke reden een vechtpartij op een terras bij een café aan de Dorpsstraat in Onstwedde. Vier mannen die bij de vechtpartij betrokken waren vertrokken na de ruzie in een auto nadat zij eerst nog een brievenbus van een installatiebedrijf uit de grond hadden getrokken en daarmee een onbekend gebleven aantal mensen hadden geslagen. Bij het wegrijden met de auto botste de bestuurder tegen een paal op een parkeerplaats van het café, maar reed weg zonder zich om eventuele schade te bekommeren. Op basis van door getuigen opgegeven signalementen kon de auto kort na de ruzie worden getraceerd op de Onstwedderweg in Stadskanaal. De wagen werd tot stoppen gedwongen. De vier inzittenden, drie mannen uit Stadskanaal in de leeftijd van 19 en 20 jaar alsmede een 40-jarige inwoner van Onstwedde werden door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging. De bestuurder van de auto, een 20-jarige Stadskanaalster, wordt eveneens verdacht van doorrijden na aanrijding. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees 0.95 promille alcohol uit. De vier verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het is niet bekend of er bij de vechtpartij op het terras mensen gewond zijn geraakt. Er hebben zich geen slachtoffers gemeld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het gebeurde.

Stadskanaal: beveiliger geslagen
Een 19-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf liep zaterdagavond hoofdletsel op nadat hij in een supermarkt aan de Oude Markt in Stadskanaal door een klant werd geslagen. De beveiliger was bezig met zijn werkzaamheden en trof een loslopende hond in de supermarkt aan. Na verschillende vergeefse pogingen de eigenaar van de hond te traceren bracht de beveiligingsmedewerker de hond naar buiten. Kort daarop werd hij aangesproken door een man die hem vroeg of hij een hond uit de winkel had verwijderd. Toen de man daarop bevestigend antwoordde sloeg de onbekende man hem tegen het hoofd waarna hij weer verdween. De politie onderzoekt de mishandeling.

Kropswolde: dronken bromfietser valt
De politie heeft zaterdagavond op de Waesingeweg in Kropswolde een 20-jarige bromfietser uit Westerbroek aangehouden. De man was daar met zijn brommer ten val gekomen, nadat hij volgens een getuige op het terrein van camping Meerwijck een ongeveer 6-jarig meisje met haar fiets omver had gereden. De bromfietser vluchtte zonder zich om het kind te bekommeren. Vermoedelijk door de haast kwam hij in Kropswolde te vallen. De man verkeerde onder invloed. De ademanalyse wees 2.05 promille alcohol uit. De man is meegenomen naar het bureau en na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 11 uur heengezonden. Politieonderzoek naar de identiteit van het slachtoffertje leverde niets op. Onbekend is dus of het kind letsel heeft opgelopen.

Groningen: motorrijder gewond
Een 28-jarige motorrijder uit Groningen is zaterdagnacht gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Lopende Diep in Groningen. De man werd op de kruising met de Nieuwe Kijkt in t Jatstraat aangereden door een 30-jarige automobilist uit Groningen, die hem geen voorrang verleende. De motorrijder kwam te vallen en is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: eetpiraat opnieuw aangehouden
De politie heeft zaterdagavond een 21-jarige man uit Hooghalen aangehouden in een eetcafé aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De man had er voor bijna 70 gulden gegeten en gedronken en kon en wilde niet betalen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal heengezonden. Vrijdagavond werd de man voor hetzelfde vergrijp aangehouden in een eetcafé aan de Uurwerkersgang in Groningen.

Groningen: man aangehouden
In de Gelkingestraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had een discotheek bezocht en was daar uit gezet wegens onophoudelijk vervelend gedrag. Hij bleef echter voor de deur van het etablissement rondhangen omdat zijn portemonnee volgens hem achter was gebleven. Daar kon echter bij onderzoek door de politie niets van blijken. Toen hem dit werd verteld gaf hij aan zelf verhaal te willen gaan halen. Na nog enkele keren door de politie te zijn weggestuurd wilde de man korte tijd later opnieuw de disco binnen gaan. Wederom gewaarschuwde politiemensen stuurden de man nogmaals weg, maar hij weigerde ook na vordering van de agenten weg te gaan. Hij is daarop aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. De man is ingesloten voor verhoor.

Middelstum: gewond bij vechtpartij
Bij een ruzie in een disco in de Geertruida Alberdastraat in Middelstum is zaterdagnacht een 23-jarige inwoner van Loppersum gewond geraakt. De man kreeg om nog onduidelijke reden onenigheid met een andere bezoeker. De ruzie liep hoog op en het slachtoffer werd door zijn opponent met een kapotgeslagen bierglas in het gezicht gestoken. Na behandeling door een arts is de man overgebracht naar een ziekenhuis waar zijn verwondingen werden gehecht. De dader, een 29-jarige man uit Stedum, kon korte tijde later door de politie worden aangehouden in de Alberdastraat in Middelstum. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie.

Uithuizen: bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagavond in de Schoolstraat in Uithuizen een 35-jarige bromfietser uit die plaats aangehouden. De man reed zonder helm en kreeg daarvoor een bekeuring. Daarbij bleek dat zijn brommer tevens niet verzekerd was. De man bleek daarnaast te hebben gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Daar werd bij de ademanalyse 1.85 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding en een rijverbod van negeneenhalf uur heengezonden.

Opende: bromfietsster botst tegen boom
Een 21-jarige bromfietsster uit Grootegast botste zaterdagavond tegen een boom op de Kaleweg in Opende. De vrouw reed in de richting van haar woonplaats en werd onwel. Ze verloor de controle over de brommer en kwam naast de weg terecht. Daar reed ze tegen een boom. De vrouw liep arm- en heupletsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. Haar brommer is veiliggesteld.

Oldehove: botsing met paal
Bij haar woning in Houwerzijl heeft de politie zaterdagavond een 53-jarige vrouw aangehouden. De vrouw reed kort voor de aanhouding aan de Electraweg met haar auto tegen een paal. De wagen kwam vast te zitten, doch met behulp van een buurtbewoner wist ze haar weg te vervolgen zonder zich van eventuele schade op de hoogte te stellen. Ze werd op basis van getuigenverklaringen bij haar huis aangetroffen. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd 1.6 promille alcohol gemeten. De vrouw is na verhoor heengezonden. Onderzocht wordt of zij zich schuldig heeft gemaakt aan doorrijden na aanrijding.

Winsum: snorfietser onder invloed
Op de Schouwerzijlsterweg in Winsum heeft de politie zaterdagnacht een 17-jarige snorfietser uit Leens aangehouden. De jongeman reed in de richting van Winsum en bleek bij een routinecontrole onder invloed van alcohol te verkeren. Er werd 1 promille alcohol gemeten. Met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uur is de man na verhoor heengezonden.

Harkstede: auto in sloot
Een 19-jarige automobilist uit Scharmer belandde zaterdagmorgen met zijn auto in een sloot langs de Hamweg in Harkstede. De man kwam naar zijn zeggen na te zijn uitgeweken voor een ree met de auto in de berm terecht en vloog over de kop. De wagen kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd 0.9 promille gemeten. De man werd aangehouden en na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van drie uur heengezonden. In verband met de zware schade aan de auto is het kentekenbewijs door de politie ingevorderd.

Zuidhorn: snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg in Zuidhorn. Van 654 voertuigen werd de snelheid gemeten. 31 Bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km per uur.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...