Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Julianaplein Groningen richting Drachten afgesloten

Datum nieuwsfeit: 06-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

30
JUL
15.13

Nieuws

maandag 30 juli 2001

Julianaplein richting Drachten afgesloten

De noordelijke rijbaan van de Julianabrug is vanaf maandag 6 augustus voor drie weken afgesloten wegens werkzaamheden. Het betreft een spoed-reparatie aan het brugdek waarin een acht meter lange scheur is geconstateerd.
Als gevolg van de werkzaamheden is het autoverkeer vanaf het Julianaplein richting Drachten gestremd. Voor het verkeer uit westelijke richting blijft het Julianaplein wel toegankelijk. De Julianabrug ligt over het Noord Willemskanaal in de A7, vlak naast het Julianaplein.

Alle autoverkeer richting Drachten wordt omgeleid over de drie andere ringwegen oost, noord en west, naar het Vrijheidsplein. Dat geldt voor autoverkeer uit de stad, uit de richtingen Delfzijl en Winschoten (vanaf de zuidelijke ringweg) en voor het verkeer dat vanaf de A28 westwaarts gaat.

Arriva
(lijn 314) rijdt wegens de omleiding tijdelijk een andere route: vanaf het Emmaviaduct richting Parkweg - Paterswoldseweg - oprit A7 bij Century.

Ook de scheepvaart
op het Noord Willemskanaal heeft met de stremming te maken. De Julianabrug kan gedurende de komende drie weken niet omhoog, omdat ook vanaf het water aan de brug wordt gewerkt. Doorvaart is slechts mogelijk gedurende twee uren per dag, tussen 09.30 en 10.30 uur en tussen 14.30 en 15.30 uur. De doorvaarthoogte bedraagt 3.20 meter. De brug wordt alleen normaal bediend in de weekeinden van 11 en 18 augustus, van zaterdag 12.00 uur tot zondag 24.00 uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie