Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Enterasys Networks genoteerd aan New York Stock Exchange

Datum nieuwsfeit: 06-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Enterasys Networks genoteerd aan New York Stock Exchange

Handel onder 'ETS'-symbool als onafhankelijke beursgenoteerde onderneming

Woerden, 6 augustus 2001 - De aandelen van Enterasys Networks worden sinds vandaag verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE). De Enterasys-aandelen worden verhandeld onder het symbool 'ETS'. Henry Fiallo, bestuursvoorzitter en CEO van Enterasys, luidde vandaag voor de gelegenheid de openingsbel voor de start van de handelsdag op de NYSE.

"In minder dan 17 maanden heeft Enterasys haar doel bereikt om een onafhankelijke beursgenoteerde onderneming te worden. De notering aan de NYSE is een belangrijke gebeurtenis en een mijlpaal in onze ontwikkeling en geschiedenis. Ik wil graag alle partners, klanten, medewerkers en aandeelhouders bedanken voor hun belangrijke bijdrage aan dit succes. We hebben een lange weg afgelegd sinds de start van deze operatie in maart 2000. Deze aankondiging toont aan dat we gedreven zijn om tegemoet te komen aan de wensen van zakelijke gebruikers en dat we hoogwaardige producten en oplossingen leveren, waardoor we een vooraanstaande partij zijn in de netwerkmarkt", aldus Fiallo.

Door zich te richten op de enterprise-markt, één van meest stabiele en snelst groeiende markten in de netwerksector, heeft Enterasys in haar korte bestaan een aantal belangrijke resultaten behaald.


- Marktleider in alle groeisegmenten als de Layer-3 modular switching-markt. Volgens de Dell'Oro Group is Enterasys het enige bedrijf dat een constante kwartaalgroei van het marktaandeel in de Ethernet Switch-markt laat zien.
- Enterasys heeft een uitgebreid klantenbestand met daarin 34 bedrijven uit de Global 50 en meer dan de helft van de 250 grootste bedrijven in de Verenigde Staten. Al in het eerste jaar verkocht Enterasys haar oplossingen aan meer dan 600 nieuwe klanten, wat zo'n 20% van de omzet opleverde in het laatste kwartaal.

- Met meer dan 700 patenten is Enterasys een belangrijke technologische innovator in de zakelijke markt, die zich richt op het leveren van netwerkoplossingen die tegemoetkomen aan klanteneisen op het gebied van beveiliging, beschikbaarheid en mobiliteit.

- Enterasys kondigde als eerste een 10-Gigabit Ethernet-strategie aan voor de zakelijke markt en is marktleider op het gebied van 54 Mbps draadloze (802.11a) LAN's. Bovendien heeft het bedrijf het eerste 802.11a-draadloze toegangsplatform op de markt gebracht. De breedte en diepte van de productlijn biedt een concurrerend voordeel op gespecialiseerde leveranciers.

- Technology Review plaatste Enterasys in de Top 10 van technologische innovators in de wereld. Op het gebied van technologische kracht, aantal patenten en de technologische tijdscyclus, stond Enterasys samen met Nokia, Motorola en Qualcomm in deze top 10.

- Gartner Group promoveerde Enterasys kortgeleden naar de 'Challenger'-categorie in haar 'Magic Quadrant rating'-systeem. Daarmee was het bedrijf de enige leverancier die een positieve positieverandering maakte.

"Enterasys heeft bewezen dat zij oplossingen en services kan leveren, die op maat gemaakt zijn om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van de zakelijke gebruiker", zegt Tom Hartman, IT-directeur van Comcast-Spectator. "Met Enterasys heb ik meer het gevoel dat ons bedrijf op waarde wordt geschat. Ik weet zeker dat we eenzelfde servicegraad of zakelijk gerichte oplossingen nergens anders zouden kunnen krijgen."

Enterasys Networks
Enterasys Networks (NYSE: ETS) is een nieuw type onderneming dat een eenduidige marktfocus combineert met een krachtige technologische achtergrond voor de levering van communicatie-infrastructuren aan grote ondernemingen. De netwerkhardware en -software van Enterasys bieden vernieuwende beveiliging, beschikbaarheid en mobiele oplossingen die voorzien in de behoeften van Global 2000-ondernemingen. Deze oplossingen worden gecombineerd met hoogwaardige diensten en ondersteuning. Enterasys is gevestigd in Woerden en heeft haar hoofdkantoor in Rochester, New Hampshire (VS). Het bedrijf werd door CIO Magazine betiteld als 'Company to Watch in 2001'.
Voor meer informatie: www.enterasys.com.

Voor meer persinformatie:

Enterasys Networks
Steven Jacobs
Telefoon: 0348 - 486 777
E-mail: (steven.jacobs@enterasys.com)

Lammers van Toorenburg PR
Claire Westerhof / Julia Vonno
Telefoon 030 - 656 50 70
E-mail: (claire@lvtpr.nl) / (julia@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie