Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project 'Foodguard' van start

Datum nieuwsfeit: 06-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Project 'Foodguard' van start

De Nederlandse Voedselautoriteit (NVa) is begonnen met het in kaart brengen van alle bestaande regels en wetten op het gebied van voedselproductie en de handhaving daarvan. Doel van het project 'Foodguard' is het vergroten van de voedselveiligheid.

Er zullen drie voedselproductieketens doorgelicht worden op de punten wetgeving en handhaving. De NVa heeft aan een consorium gevraagd de ketenanalyse uit te voeren en voorstellen te doen voor organisatorische verbeteringen. In dit consortium werken het Expertisecentum van LNV (EC-LNV), het Rijksinstituut voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Land- en Tuinbouw (RIKILT), het Landbouw Economisch Instituut (LEI BV) en TNO-Voeding samen.

Andere betrokkenen bij het project zijn de departementen LNV en VWS, de Rijksdienst voor Keuring van Vee en Vlees en de Keuringsdienst van Waren. Ook zullen de productschappen en hun controleorganen worden ingeschakeld. De eindrapportage wordt februari volgend jaar verwacht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie