Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra uitzendingen Studio Sport over WK atletiek

Datum nieuwsfeit: 06-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Omroep Stichting (NOS)
Zoek soortgelijke berichten
NOS


Extra uitzendingen Studio Sport over WK atletiek

03-08-01

De tartan-baan in Edmonton vormt van 4 tot en met 12 augustus aanstaande het decor voor tien extra uitzendingen van Studio Sport rondom het Wereldkampioenschap atletiek in Canada. De NOS doet hiervan zoveel mogelijk rechtstreeks verslag.

Het WK gaat van start met de marathon voor mannen. Een rechtstreeks verslag hiervan is te zien op 4 augustus van 12.00 tot 14.40 uur op Nederland 2. Hierna zijn de verschillende atletiek-onderdelen op de voet te volgen in acht nachtelijke uitzendingen, waarin de NOS, zoveel mogelijk live, verslag doet van het kampioenschap. Op de slotdag van het WK, op zondag 12 augustus, wordt de marathon voor vrouwen uitgezonden tussen 16.34 en 18.30 uur.

De belangrijkste finalenummers van het WK zijn bovendien te zien in de dagelijkse reguliere Studio Sport uitzendingen op Nederland 2 en de Sportjournaals op Nederland 3.

Nederlandse deelnemers aan het WK atletiek zijn onder anderen Patrick van Balkom (200m), Troy Douglas (100m, 200m), Bram Som (800m) en Kamiel Maase (10.000m).

Radio 1
In het sportblok van 07.30 uur in het Radio 1 Journaal wordt gedurende de Wereld-kampioenschappen elke ochtend een overzicht gegeven van de belangrijkste prestaties van de atleten. In NOS Langs de Lijn zijn interviews te beluisteren van Nederlandse deelnemers van de atletiekwedstrijd.

Teletekst
Ook NOS-Teletekst geeft een actueel overzicht van het Wereldkampioenschap atletiek. Pagina 840 en 841 zijn gereserveerd voor respectievelijk het verslag en de uitslagen van de wedstrijden bij de heren. Op de paginas 842 en 843 vindt men dezelfde informatie voor de wedstrijden van de dames. Op pagina 844 wordt het laatste nieuws van de Wereldkampioenschappen gegeven.

Patrick van Balkom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie