Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe naam voor Viaveiling: qoop.nl

Datum nieuwsfeit: 06-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Afzender: (e.keegstra@qoop.nl)

Contactpersoon: E. Keegstra

qoop.nl, 'Anders kopen en verkopen'

Datum: 6 augustus 2001

qoop.nl, 'Anders kopen en verkopen'
nieuwe naam voor Viaveiling

qoop.nl, Anders kopen en verkopen' is de nieuwe naam voor Viaveiling, de op één na grootste veilingsite van Nederland. Samen met de nieuwe naam lanceert qoop.nl per 6 augustus ook een geheel nieuwe en frisse vormgeving, met veel nieuwe functionaliteit . Met deze aanpassingen hoopt qoop.nl door te stoten naar het marktleiderschap op het gebied van internetveilingen in Nederland. qoop.nl is volledig eigendom van WebSight Internetcommunicatie in Hilversum en op internet te vinden via www.qoop.nl.

qoop.nl heeft reeds een lange historie op het gebied van internetveilingen. De veiling oorspronkelijk begonnen in 1996 onder als onderdeel van Verzamel.net en later apart als Viaveiling, is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Het aantal aangeboden artikelen op de site bedraagt nu een meer dan 50.000, waarbij qoop.nl de marktleider in Nederland Ibazar (eBay) dicht nadert.

Creative director Erik Keegstra: "We hebben een scenario dat uitgaat van een jaarlijkse groei van zo'n honderd procent. Tot nu toe hebben we dat moeiteloos gehaald, zonder allerlei kostenverslindende publiciteitscampagnes. De komende jaren moeten we door kunnen stoten naar de nummer 1-positie, zeker als de autonome groei doorzet. Ook zullen we ons de komende tijd breder profileren dan in het verleden. qoop.nl is niet alleen meer een veilingsite, we bieden bijvoorbeeld binnenkort de mogelijkheid tot co-buying (samen kopen). Gebruikers met meerdere identieke artikelen kunnen dan zelf een co-buy opstarten".

Eén van de nieuwe features in qoop.nl is de zogenaamde qoopShop. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om een groot aantal artikelen aan te bieden in een eigen shop. In de shop kan de shophouder ook iets vertellen over zijn shop en de aangeboden spullen.

Tevens kan qoop.nl moeiteloos geïntegreerd worden in andere sites, zonder dat de toegankelijkheid en het bedieningsgemak verloren gaan. Doordat qoop.nl beschikt over een eigen ontwikkelteam kunnen wensen van de klant makkelijk op maat gemaakt worden. Uiteraard wordt alles verzorgd in de look & feel van de betreffende partij.

Keegstra:"Het begrip internetveiling mag nu wat onder druk staan, ook gelet op de recente beslissing van Spott. Wij zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. We hebben nooit zo geloofd in de hype van vorig jaar, net zo min als we geloven in de negatieve teneur die nu is ontstaan. Op langere termijn zien we enorme mogelijkheden voor qoop.nl".

qoop.nl

Achterom 150

1211 PD

Hilversum

Telefoon: 035 772 35 66

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie