Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Italië wint de tweede dag KINZO Star Worlds in licht weer

Datum nieuwsfeit: 07-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KNWV

DATUM: 7-8-2001

ZEILEN - KINZO Star Worlds 2001Italië wint de tweede dag in overwegend licht weer

Een startlijn van bijna één kilometer breed dat is werkelijk magnifiek om te zien, maar een lastige opgave voor de het wedstrijdcomité. De3e poging slaagde om de Starvloot van ruim honderd boten weg te krijgen. De race startte om 13.25 uur onder lichte weersomstandigheden. Onder de 105 deelnemers uit 26 landen zijn 11 Nederlandse teams aanwezig.

Grote windschiftingen zorgde voor grote en verrassende verschuivingen in het veld. Zo lag na de eerste boeironding wereldleider Mark Reynolds op en 80e positie. De Nederlanders Mark Neeleman en Jos Schrier rondden de boei als 30e. Uiteindelijke finishten zij net als gisteren als 14e . Ieder rak wisten we een paar bootjes in te lopen, zegt Mark Neeleman. Ze zijn tevreden over hun snelheid en hebben het laatste kruisrak bewust verdedigd. De Italianen Andrea Racchelli en Massimiliano Ferrari haalde de overwinning van deze tweede dag binnen, gevolgd door de Zwitsers Flavio Marazzi en Kasper Harsberg. De Spanjaarden Jose Maria van der Ploeg met Rafael Trujillo Villar werden derde.

Het protest wat de jury gisteren had aangespannen tegen de favoriet Grael (3e wereldrankinglijst), pakte teleurstellend uit voor de Braziliaan. Hij werd gediskwalificeerd wegens het raken van een boei. Daardoor schoof het hele klassement een plaatsje op gisteren.

www.starworlds2001.nl

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: ZeilenNoot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner ((yvonne.graffner@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie