Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wel wekelijkse kalverenmarkt in Houtkamphal van Doetinchem

Datum nieuwsfeit: 07-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Doetinchem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Wekelijkse kalverenmarkt in de Markthal

Een veemarkt op het buitenterrein van de Houtkamphal zullen we voorlopig niet meer zien. Enkele veemakten in Nederland zijn inmiddels weer geopend, maar niet in Doetinchem.

Het buitenterrein van de Houtkamphal voldoet niet aan de bijzondere inrichtingseisen die het Ministerie voor Landbouw, Natuur en Visserij heeft opgesteld. Aanpassing van het terrein zou leiden tot te grote investeringen.

Vorige maand kwam het verzoek bij de gemeente binnen van de Stichting Veehandel Centrum Doetinchem om in de Houtkamphal een kalverenmarkt op te zetten. Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels groen licht gegeven aan dit particuliere initiatief en gisteren is de eerste kalverenmarkt van start gegaan.

De Rijksdienst voor Vee en Vlees keurde de Doetinchemse Houtkamphal al eerder goed als locatie voor een kalverenmarkt. De Stichting hoopt dat zo'n 1000 kalveren per week op de veemarkt zullen worden verhandeld.

Omdat het voor de stichting onzeker is of de exploitatie voldoende rendabel zal zijn, is een proefperiode ingelast. Deze loopt af op 31 januari 2002. Daarnaast is er gekozen voor een maandelijkse opzegtermijn van de huur. De gemeenteraad moet namelijk in september nog een besluit nemen over de toekomst van de kalverenmarkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie