Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sneekweek gezellig en sportief van start

Datum nieuwsfeit: 07-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Sneek
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sneek


Sportief begin Sneekweek

SNEEKWEEK GEZELLIG EN SPORTIEF VAN START

Het weekend na de opening van de Sneekweek had een rustig verloop. De politie signaleerde weliswaar zo nu en dan een wildplasser dan wel een geval van openbare dronkenschap, maar dat bleef beperkt tot een incidentele gebeurtenis. De algehele sfeer was gezellig en gemoedelijk.

De veiligheidscontroles bij de horecagelegenheden die de brandweer in het Sneekweek-weekend hield, leverden geen opzienbarende bevindingen op. De horeca stond over het algemeen positief tegenover de controles en werkte goed mee. Als de brandweermensen al zaken aantroffen die veranderd of verholpen moesten worden, dan ging het om kleine dingen die door de uitbaters meteen werden aangepakt.

Op het Starteiland was het drukker dan ooit; een teken dat de watersport in de Sneekweek een onverminderd belangrijke rol speelt. Het uitstekende zeilweer droeg natuurlijk bij aan de belangstelling voor de wedstrijden. Meer dan andere jaren trokken Snekers en toeristen naar het meer om de verrichtingen van de zeilers gade te slaan en te 'supporteren'.

Commissaris der Koningin Ed Nijpels, die in het weekend de Sneekweek informeel bezocht, trof al met al een vrolijk watersportend Sneek aan, dat zich in een goede stemming voorbereid op het bezoek van kroonprins Willem Alexander. Zoals bekend is de prins komende woensdag - Hardzeildag - te gast bij de 150-jarige Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Hij arriveert met de Groene Draeck die hij aan het Starteiland afmeert.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie