Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Studio Sport brengt nu ook voetbal op maandag en vrijdag

Datum nieuwsfeit: 07-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Omroep Stichting (NOS)
Zoek soortgelijke berichten
NOS

Studio Sport start seizoen met twee nieuwe programma's

07-08-01
Studio Sport brengt in het nieuwe seizoen twee nieuwe en een aantal bestaande programmas. Nieuwe programmas zijn: Studio Sport, Eredivisie op vrijdag en Studio Sport, Eredivisie op maandag.

Iedere vrijdag om 22.40 uur is Studio Sport, Eredivisie op vrijdag te zien, een rechtstreeks programma over het Eredivisie-voetbal vanaf een wisselende (sport)locatie. Iedere maandag om 22.40 uur wordt Studio Sport, Eredivisie op maandag uitgezonden, een nieuw programma, waarin gepraat en gediscussieerd wordt over het Eredivisie-voetbal.

Studio Sport, Eredivisie op vrijdag
Studio Sport, Eredivisie op vrijdag is een voetbalprogramma waarin de gespeelde wedstrijd van die avond en een vooruitblik op het komende weekeinde centraal staan. Het programma, dat zich specifiek richt op het Eredivisie-voetbal, wordt elke week live uitgezonden vanuit het stadion van de die dag gespeelde wedstrijd. Er wordt een samenvatting getoond van die wedstrijd.

De presentatie is afwisselend in handen van Tom Egbers en Humberto Tan. De presentatoren ontvangen gasten uit de voetbalwereld en daarbuiten met wie zij praten en discussiëren over voetbal.

Voetbalanalytici Wim Jonk en Hans Kraay zullen regelmatig aanwezig zijn om de wedstrijdbeelden van commentaar te voorzien. Via De IJzeren Rinus (analyseprogramma) worden terugblikken getoond van belangrijke momenten uit het duel. Dit kan bijvoorbeeld gaan om omstreden beslissingen van de scheidsrechter. Studio Sport op vrijdag is vanaf 17 augustus elke vrijdag van 22.40 - 23.30 uur te zien op Nederland 2.

Studio Sport, Eredivisie op maandag
Studio Sport, Eredivisie op maandag is een talkshow over en rondom het Eredivisie-voetbal. Het programma geeft een terugblik op het afgelopen weekeinde, behandelt actuele kwesties uit het voetbal en bevat interviews met voetbalgasten.

Ook is er aandacht voor ontwikkelingen in het internationale voetbal en worden er samenvattingen getoond van duels uit de Italiaanse en Spaanse competitie. Een paneldiscussie over actuele voetbal-gebeurtenissen en Het doelpunt van de week maken ook onderdeel uit van het programma.

De duopresentatie van Studio Sport, Eredivisie op maandag is in handen van Jack van Gelder en Joep Schreuder. Zij presenteren het programma vanuit het Cobra Café in Amsterdam. Bij het programma is publiek aanwezig. Studio Sport, Eredivisie op maandag is vanaf 20 augustus elke maandag van 22.40 - 23.30 uur te zien op Nederland 2.

Studio Sport na Elven
Studio Sport na Elven keert terug. In dit 25 minuten durende programma wordt er aandacht besteed aan actualiteiten en gebeurtenissen in de sport. Dit gebeurt door middel van wedstrijdverslagen, achtergrondreportages en interviews. Met enige regelmaat is er een studiogast aanwezig met wie er gesproken wordt over een actualiteit in de sport.

Studio Sport na Elven maakt deel uit van een nieuw late avondprogramma van de TROS, dat op 4 september 2001 voor de eerste maal te zien is. De TROS verzorgt het eerste deel van het programma, de NOS vult vervolgens het sportblok Studio Sport na Elven in. Studio Sport na Elven is elke dinsdag tot en met donderdag van 23.15 - 23.40 uur te zien op Nederland 2.

In de uitzendingen van Studio Sport op zaterdag en op zondag wordt er verslag gedaan van nationale en internationale sport-wedstrijden en -evenementen. In de uitzendingen van het Sportjournaal zal van maandag tot en met vrijdag verslag worden gedaan van het laatste sportnieuws.

Programmering
De NOS begint op vrijdag 17 augustus aanstaande met haar nieuwe programmering van Studio Sport. De programmas die van maandag tot en met vrijdag worden uitgezonden zijn zoveel mogelijk horizontaal geprogrammeerd. Dit betekent dat de kijker een bepaald programma op een vast tijdstip op één zender (Nederland 2) terug kan vinden.

De programmas van Studio Sport zijn iedere maandag en vrijdag te zien om 22.40 uur op Nederland 2.

Op dinsdag, woensdag en donderdag beginnen de programmas rond de klok van 23.15 uur. De programmering in het weekend verandert niet. Op zaterdag is er een programma van Studio Sport om 14.00 uur en om 22.30 uur op Nederland 2.

Op zondag blijven de programmas traditioneel te zien om 12.05 uur en om 19.00 uur op Nederland 2. Het Sportjournaal wordt als enige programma uitgezonden op Nederland 3. De Sportjournaals zijn op deze zender van maandag tot en met vrijdag om 22.15 uur te zien.

Overzicht
(tijden onder voorbehoud)

vrijdag Studio Sport, Eredivisie op vrijdag Nederland 2 22.40-23.30 uur Sportjournaal Nederland 3 22.15-22.30 uur
zaterdag Studio Sport Nederland 2 14.00-17.30 uur Studio Sport Nederland 2 22.30-23.45 uur
zondag Studio Sport Nederland 2 12.05-17.30 uur Studio Sport Nederland 2 19.00-20.50 uur
maandag Studio Sport, Eredivisie op maandag Nederland 2 22.40-23.30 uur Sportjournaal Nederland 3 22.15-22.30 uur
overige dagen Sportjournaal Nederland 3 22.15-22.30 uur Studio Sport Na Elven Nederland 2 23.15-23.40 uur

Studio Sportreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie