Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Bé Martens in Hoogezand-Sappemeer treedt af

Datum nieuwsfeit: 07-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 7 augustus 2001 Persbericht 2001/50

Wethouder Bé Martens treedt af

Wethouder Bé Martens heeft vanochtend aan het college van B en W van Hoogezand-Sappemeer bekendgemaakt dat hij per ingang van 1 september 2001 ontslag neemt. Hij heeft deze persoonlijke afweging genomen in een periode waarin hij de laatste weken steeds meer indirecte signalen vanuit de politiek ontving dat hij als wethouder niet meer op volledige coalitiesteun kon rekenen.

Ik merk dat ik ten aanzien van het Deloitte & Touche-rapport waarin het herstructureringsproject Noorderpark Margrietpark is onderzocht steeds meer zelf onderwerp van discussie word, aldus Martens. Dat vertroebelt de inhoudelijke discussie over het onderzoeksrapport die we in de commissie VHV van 21 augustus gaan voeren, aldus de wethouder die behalve voor het NoMa-project ook verantwoordelijk is voor het stadscentrum, structuurschets en kleine kernen.

De rest van het aanwezige college de wethouders Drost en Schmied betreuren het plotselinge vertrek van de wethouder, maar verzekeren dat het huidige, toekomstgerichte beleid van de gemeente wordt voortgezet. De manier waarop de vacante plek van Martens tot de verkiezingstijd wordt ingevuld, is nog onduidelijk. Uiterlijk 21 augustus, als de commissie VHV plaatsvindt, wil het dan inmiddels voltallige college hier een uitspraak over doen.

Wat vooraf ging:

Maandag 25 juni licht de sectordirecteur Ruimte de plannen voor een professionele projectorganisatie toe in de commissie Volkshuisvesting en Stadsontwikkeling.

Maandag 2 juli neemt de voorzitter van de raad, burgemeester mevrouw M. Salet, het Deloitte & Touche- rapport over het herstructureringsproject Noorderpark en Margrietpark in ontvangst. Dit Rapport onderzoek herstructureringsproject in de wijken Noorderpark Margrietpark constateert dat de projectorganisatie NoMa voor verbetering vatbaar is.

Dinsdag 3 juli bespreekt het college een actieplan met verbeteringen ten aanzien van de projectorganisatie. In een procesdocument worden taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van een projectorganisatie belicht. Ook wordt aangegeven de raad tijdiger en vaker te informeren over de grote projecten NoMa, stadscentrum en de Vosholen.

Op donderdag 5 juli stemt het college in met de instelling van een Projectenbureau bij de sector Ruimte. Dit bureau moet per 1 september aanstaande operationeel zijn.
Dinsdag 10 juli stelt het college van B&W het Actieplan NoMa vast naar aanleiding van het onderzoeksrapport. Dit plan gaat concreet in op de door onderzoekers geconstateerde aandachtspunten.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie