Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goed beveiligde woning voorkomt inbraak

Datum nieuwsfeit: 07-08-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459595
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 7 augustus 2001

Goed beveiligde woning voorkomt inbraak Voorhout (D1)
Dankzij goed hang- en sluitwerk van een woning aan de Herenstraat moest een inbreker op maandag 6 augustus onverrichter zake de aftocht blazen. Op klaarlichte dag probeerde hij een deur van de woning open te breken. Dit lukte hem niet. De bewoners bleef zo een hoop ellende bespaard. De poging tot inbraak werd opgemerkt door buurtbewoners die op de woning van de met vakantie zijnde bewoners letten.

Bromfietser heeft iets te veel drank op Noordwijk (D1)
De politie hield op dinsdag 7 augustus rond 01.45 uur op het Palaceplein een 17-jarige bromfietser uit Lisse aan. Agenten zagen de jongeman nogal vreemde capriolen op zijn bromfiets uithalen. Drank was, zo bleek later, de grote boosdoener. Een ademanalyse kwam uit op 385 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer. De Lisser kwam op een boete te staan van fl. 160,--.

Vrachtauto rijdt snorfietser aan Rijnsburg (D2) Een 23-jarige snorfietser uit Noordwijk is op maandag 6 augustus na een aanrijding met een vrachtauto, met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Het ongeval gebeurde rond 07.20 uur op de kruising Noordwijkerweg met de Lageweg. Een vrachtauto bestuurd door een 33-jarige man uit Obdam sloeg rechts af en vergat daarbij voorrang te geven aan de Noordwijker die op dat moment over het fietspad reed.

Aanrander aangehouden Leiden (D4)
Een 20-jarige Amsterdammer is zondagochtend 5 augustus rond 06.45 uur aangehouden op verdenking van aanranding van een 25-jarige Katwijkse. De aanranding vond plaats in een trein op het traject Rotterdam-Leiden. De politie kon de verdachte aanhouden in de omgeving van het Centraal Station. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Auto in de brand Leiden (D4) Op de Zoeterwoudsesingel brandde op dinsdag 7 augustus rond 04.10 uur een personenauto volledig uit. De politie en brandweer troffen de brandende auto midden op de weg aan. De oorzaak van de brand is niet bekend, evenals de eigenaar. Volgens het kentekenregister behoort de auto aan een Delftenaar toe. De politie stelt daar een onderzoek naar in. De brandweer bluste het vuur.

Pan op het vuur veroorzaakt rookontwikkeling Gouda (D7)
Op maandag 6 augustus rond 09.25 uur rukte de brandweer en politie uit naar een woning aan de Keizerstraat. Vanuit de woning kwamen dikke rookwolken. De brandweer forceerde de voordeur om binnen te komen. Binnen werd de onverstoorbare 86-jarige bewoner aangetroffen. Ondanks de dikke rook wilde hij van geen wijken weten. De politie ontfermde zich vervolgens over de man die voor alle zekerheid toch maar even naar het Groene Hart Ziekenhuis werd overgebracht. De oorzaak van de dikke rookpluimen was een vergeten pan op het vuur.

Automobilist rijdt door na aanrijding Gouda (D7)
Een nog onbekend gebleven automobilist veroorzaakte op maandag 6 augustus rond 23.20 uur op de Statensingel een ongeval. Hij reed daar een 19-jarige Gouwenaar op de fiets van achteren aan. De Gouwenaar sloeg daardoor over de kop en kwam in de berm terecht. Daarbij liep hij onder meer een hersenschudding op maar klaagde ook over zijn rug en nek. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Een vriend die naast de Gouwenaar fietste bleef ongedeerd. De auto, een rode Volkswagen station, reed zonder te stoppen door in de richting van de Bodegraafsestraatweg. De politie is op zoek naar hem.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie