Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CFO CNV tegen thuiszorgverzekering Zilveren Kruis Achmea

Datum nieuwsfeit: 08-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CFO

CFO CNV-bond hekelt thuiszorgverzekering Zilveren Kruis Achmea

De CFO CNV-bond hekelt het plan van zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea voor een extra ziektekostenverzekering voor de thuiszorg. De thuiszorg kan 'gekocht' worden. Volgens de CFO zullen de burgers door dit plan alleen maar sterker bewust worden van de wachtlijstenproblematiek in de thuiszorg.

Met deze verzekering wordt voorbijgegaan aan de gelijkwaardige toegankelijkheid van gezondheidszorg voor iedere burger. De CFO CNV-bond verzet zich hiertegen en wil een tweedeling in de zorg voorkomen. CFO-bestuurder Leon Vincken: 'Het is onaanvaardbaar dat mensen korter op een wachtlijst voor thuiszorg staan door een extra premie te betalen. Andere wachtenden zullen hierdoor de dupe worden.'

Nu is iedere burger door de algemene volksverzekering, AWBZ, verzekerd van thuiszorg. Door personeelstekort kan niet overal tijdig deze zorg verleend worden. Met een structurele aanpak van deze problematiek zal meer bereikt worden dan deze actie van Zilveren Kruis Achmea, aldus de CFO. Wachtlijsten werk je niet weg door verschuiving van personeel maar wel door hierin te investeren. Vincken: 'Door het bereiken van afspraken over goede arbeidsomstandigheden in combinatie met een goed salaris zal personeel voor de sector behouden blijven en zal de sector aantrekkelijk zijn voor nieuwkomers. In de eerder dit jaar afgesloten CAO voor de thuiszorg hebben bonden en werkgever een flinke salarisverhoging afgesproken. Ook zijn er afspraken gemaakt over invoering van een nieuw functiewaarderingssysteem en aanpassingen in het reiskostenvergoedingensysteem.'
Daarnaast biedt de deze maand ondertekende aanvulling op het Convenant Arbeidsomstandigheden Thuiszorg garanties voor de aanpak van werkdruk, fysieke belasting en reïntegratie op de werkplek. De CFO vindt aanpak van de wachtlijsten een goede zaak, maar wijst het plan van de ziektekostenverzekeraar af. Het zal de tekorten in de thuiszorg, de verbetering van werkomstandigheden en hierdoor de kwaliteit van de totale thuiszorg geen goed doen.

Voor meer informatie: CFO-bestuurder Leon Vincken, 06 518 54 599


08 aug 01 17:03

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie