Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tech Data profiteert van centralisatie

Datum nieuwsfeit: 08-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tech Data
Zoek soortgelijke berichten
Tech Data

08-08-2001

Tech Data profiteert van centralisatie

Maarssen, 8 augustus 2001
De Oost-Europese dochterbedrijven van Tech Data Europe maken een lange periode van groei van hun verkopen door, omdat zij profiteren van de centralisatie en de lagere kosten van de pan-Europese bedrijfsvoering. Tech Data verwacht dat hun groei zich zal voortzetten en dat zij de West-Europese markt de komende 12 maanden zullen overtreffen als de centralisatie verder wordt doorgevoerd en nog meer pan-Europese distributie-overeenkomsten met belangrijke leveranciers worden gesloten.

Terwijl de markten in West-Europa nog steeds te maken hebben met de recessie in de mondiale economie, zijn de vestigingen van Tech Data op belangrijke Oost-Europese markten zoals Polen, Tsjechie en Hongarije snel gegroeid. Zij profiteren sterk van de gecentraliseerde resources en de koopkracht van het bedrijf.

Irek Dabrowski, General Manager van Tech Data Polen, zegt dat hoewel de invloed van de mondiale recessie in Oost-Europa zeker wel heeft doorgewerkt, dit de groei van Tech Data niet heeft belemmerd. "In Polen zijn we het eerste halfjaar met 25% gegroeid, in Poolse valuta gezien, maar de tweede helft van het jaar gaat het altijd veel beter en we verwachten daarom een groei van maximaal 40 procent."

De situatie in Tsjechie is soortgelijk, aldus Daniel Kunz, Managing Director van Tech Datas vestiging in Praag. "We blijven elk jaar weer circa 40 procent groeien en dat is een zeer positieve ontwikkeling", vertelt hij. "Aan de andere kant is de markt zwaarder geworden en ik weet niet of we in staat zullen zijn in dat tempo door te groeien. Ik denk voor de komende maanden aan een groei van 20 tot 25 procent. De markt biedt nog steeds veel mogelijkheden."

Tech Datas positieve vooruitzichten komen op een moment waarop de IDC voor het lopende jaar voor West-Europa een groei voorspelt tussen de 7,9 en 11 procent. Tech Data kan bij haar Oost-Europese dochterbedrijven een hoger groeiniveau handhaven dankzij de rendabiliteit van de gecentraliseerde vestigingen. Dit ondersteunt de bedrijven in het land en isoleert het bedrijf in zekere mate van eventuele lokale problemen.

Dabrowski vervolgt: "De Poolse economie groeit momenteel niet zo snel en deel uitmaken van Tech Data helpt ons, vooral als het gaat om een sterke financiele positie en de relaties die we hebben met onze leveranciers. De stabiliteit van het bedrijf op de lange termijn staat absoluut buiten kijf. Lokale bedrijven worden geconfronteerd met andere problemen en het is voor hen moeilijker om te groeien."

Tech Datas Oost-Europese dochterbedrijven profiteren van de gecentraliseerde leverancierscontracten en productdistributie. Tech Data beschikt al over een centraal Europees magazijn voor Cisco producten en heeft onlangs een overeenkomst ondertekend met Intel die voorziet in de levering van de producten van de leverancier op franchisebasis door Tech Data dochterbedrijven in zeven andere landen, zoals Polen, Tsjechie en Hongarije.

Graeme Watt, President van Tech Data Europe, zegt dat de voortdurende sterke positie van de Oost Europese markten bemoedigend is. "Terwijl de algemene economische recessie in de VS en in West-Europa alle bedrijven die op die markten actief zijn voor problemen plaatst, geeft het potentieel van de ontwikkelende markten in Oost-Europa ons voortdurend groeipotentieel en de mogelijkheid om processen over geheel Europa te harmoniseren en te profiteren van centralisatie."

Hierdoor zal de positie van Tech Data overal in Europa nog sterker worden, aldus Watt. "We doen dit jaar belangrijke investeringen in onze voorraadketensystemen, onze logistiek en onze infrastructuur. Deze initiatieven zullen onze efficiency verder verbeteren, ons in staat stellen onze kosten te verlagen en door te gaan met het ontwikkelen van diensten op alle gebieden in onze branche. Al onze dochterbedrijven zullen van die investeringen profiteren, met als gevolg dat Tech Data als geheel sterker wordt en dat we onze positie als de belangrijkste distributie-organisatie in Europa kunnen consolideren."

About Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS: TECD), founded in 1974, is the world`s second largest technology products provider of IT products, logistics management and other value-added services. The Fortune 500 company and its subsidiaries serve more than 100,000 technology resellers in the United States, Canada, the Caribbean, Latin America, Europe and the Middle East. Tech Datas extensive service offering includes pre- and post-sales training and technical support, financing options, configuration and assembly services as well as a full range of award-winning electronic commerce solutions. The company generated sales of $20,4 billion for its most recent fiscal year, which ended January 31, 2001.

Press contact:
Tech Data Nederland bv
John Verhoek
Tel: +31 (0)346-585 000
(jverhoek@techdata.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie