Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 08-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 8-08-2001
Politieberichten van 7/8 (13.00 uur) t/m 8/8 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak
Afgelopen weekend werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Weerd. Door vernieling van een ruit aan de achterzijde was men het pand binnengekomen. Uit het pand werd een paar duizend gulden weggenomen. Een medewerkster een 21-jarige inwoonster van Harlingen, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: diefstal portemonnee
Dinsdag omstreeks 13.00 uur zat een 30-jarige inwoner van Heerenveen met een aantal vrienden een jointje te roken in een coffeeshop aan de Gedempte Molenwijk. Hij had de portemonnee voor hem op de bar neergelegd. Op een gegeven moment was deze verdwenen. Hierop vroeg hij aan een onbekende man, die naast hem zat of deze zijn portemonnee gezien had. De man stond op en liep naar de Wc. Hij sloot zichzelf op en spoelde de Wc diverse keren door. Toen deze man uit de Wc kwam, was hij niet in het bezit van de portemonnee. De benadeelde keek toen in de Wc en voelde met zijn hand dat de portemonnee in de zwanenhals van het toilet zat. Hij heeft hem hier uitgehaald. Het geld(nog geen honderd gulden) bleek er te zijn uitgehaald. De man, die zichzelf opsloot op de Wc, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Burdaard: inbraak kerk
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in de kerk aan de Ds. R.H. Kuiperstraat. Via het openbreken van een deur aan de achterzijde kwam men de kerk binnen. Het gehele gebouw werd doorzocht. Kasten en laden werden geopend. In de consistorie werd een kast opengebroken en het daarin aanwezige geld werd weggenomen. Een 35-jarige inwoonster van Burdaard heeft namens de kerk aangifte gedaan.

Joure: diefstal boot
Afgelopen week werd van het terrein van de Jouster Watersportvereniging aan de Groene Dijk een boot, met daarachter een 7,5 pk Evinrude buitenboordmotor, weggenomen. De eigenaar van de boot, een 18-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan.

Sneek: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 17.10 uur werd in een winkel aan de Oosterdijk een 30-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De verdachte had in de winkel een spijkerbroek gestolen en wilde daarmee de winkel uitlopen. Hij werd door het personeel aangehouden. Een 31-jarige inwoner van Leeuwarden deed namens het bedrijf aangifte. Verder bleek dat de verdachte nog een trainingspak bij zich had, dat ook gestolen bleek te zijn. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en de gestolen goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Terwispel: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 16.50 uur reed een 21-jarige inwoonster van Tijnje met haar auto over de Koaibosk. Zij kwam uit de richting Gorredijk en reed in de richting Nij Beets. Op een gegeven moment kwam de bestuurster met de wielen van haar auto in de berm terecht en bij de daarop volgende stuurcorrectie verloor zij de macht over het stuur en kwam op de andere weghelft in botsing met een personenauto, die werd bestuurd door een 38-jarige inwoonster van Lippenhuizen. De inwoonster uit Tijnje raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 19.00 uur reed een 46-jarige inwoner van Leeuwarden met zijn auto over de James Wattstraat. Hij wilde vervolgens linksaf de Zwettestraat inrijden. Op dat moment kwamen twee personenauto`s met vrij hoge snelheid vanaf het viaduct de James Wattstraat inrijden. De voorste auto botste tegen de rechterzijkant van de auto van de Leeuwarder. De veroorzaker reed door en kwam verderop in de James Wattstraat tot stilstand. De bestuurder liet de beschadigde auto achter en ging er vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. De auto werd in beslag genomen en overgebracht naar het bureau. Naar de identiteit van de bestuurder wordt een onderzoek ingesteld.

Surhuisterveen: onder invloed
Dinsdag omstreeks 21.30 uur werd op de Vierhuisterweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 49-jarige inwoner van Augustinusga, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 950 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 12 uren. Aan het bureau bleek verder dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Dit was sinds 1997 ongeldig verklaard. De auto van de man werd in beslag genomen.

Joure: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 22.30 uur vond op het verkeersplein Joure een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bestelauto met aanhangwagen kwam uit de richting Lemmer en reed het verkeersplein op toen de aanhangwagen begon te scharen. De aanhangwagen raakte een waarschuwingsbord en de dissel van de aanhangwagen brak af, waarna de aanhangwagen op zijn kop in de middenberm terechtkwam. De bestuurder bracht zijn auto tot stilstand en is daarna weggelopen. De bestuurder, een 59-jarige inwoner van Reduzum, werd iets verderop aangetroffen. De man bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 805 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uren. Bovendien bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring.

Leeuwarden: onder invloed
Woensdag omstreeks 00.20 uur werd op de Nieuwestad een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 665 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kollum: onwelwording
Dinsdag omstreeks 23.00 uur reed een 70-jarige inwoonster van Kollum met haar auto over de Willem Loreweg. Zij kwam met haar auto in de berm terecht en is vervolgens in de sloot naast de weg tot stilstand gekomen. De vrouw is suikerpatiënt en het bleek dat zij een te laag suikergehalte had, waardoor zij een black-out heeft gekregen. De vrouw raakte niet gewond. Het ambulancepersoneel heeft haar ter plaatse behandeld en naar huis gebracht.

Goutum: bromfietser onder invloed
Woensdag omstreeks 01.35 uur kwam er een melding binnen dat op de Waldwei, komende uit de richting Drachten een bromfietser zonder verlichting reed. Onder Goutum de desbetreffende bromfietser aangetroffen. De man reed inderdaad zonder verlichting. Op een stopteken werd door de bestuurder niet gereageerd. Ook nadat de optische en geluidssignalen in werking waren gesteld, bleef de bestuurder gewoon doorrijden. Op de Werpsterhoek sloeg de bestuurder rechtsaf en vervolgde zijn weg over de Overijsselseweg in de richting Leeuwarden. Bij de verkeerslichten Goutum de bestuurder, een 35-jarige inwoner van Drachten, tot stoppen gedwongen. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 585 ug/l. De bestuurder kreeg een rijverbod voor 6 uren. De verdachte werd ingesloten, daar de bromfiets vermoedelijk in Drachten gestolen bleek te zijn.

Bakkeveen; inbraak kantine
Dinsdag tussen 22.10 en 22.30 uur werd ingebroken in de kantine van de tennisclub `Dundelle` aan de Mjumster Wei. De toegangsdeur was opengebroken. Uit de kantine werden een radio/cd-speler inclusief twee boxen, een geldkistje met wisselgeld (klein bedrag) en gsm weggenomen. De penningmeester van de club, een 44-jarige inwoner van Zevenhuizen Gn, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak woning
Gedurende de vakantie van de bewoners werd ingebroken in een woning aan het Van Haersmaplein. Via de `gaatjesboormethode` kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een videorecorder met afstandsbediening, een ring, een horloge, tafelzilver, een mobiele telefoon en 45 cd`s weggenomen. De bewoner, een 60-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...