Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oprichting Task force voor onderzoek naar patiëntveiligheid

Datum nieuwsfeit: 08-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Task force voor patiëntveiligheid

Inspecteur-generaal J.H. Kingma wil een task force oprichten, die gaat onderzoeken hoe vaak onnodige sterfgevallen en bijna-fouten voorkomen in ziekenhuizen en andere instellingen. Aan de hand van de resultaten van dat onderzoek zullen bestaande systemen worden verbeterd.

De bestaande instellingen werken al aan veiligheid, maar volgens Kingma gaat dat te langzaam, omdat veiligheid slechts één van de aandachtspunten is. Een task force waarin alle instellingen voor gezondheidszorg vertegenwoordigd zijn kan kennis bundelen en activiteiten coördineren die uitsluitend op veiligheid zijn gericht.

De Inspectie wil geen Amerikaanse toestanden. Het gaat om fouten binnen het systeem en niet om het aan de schandpaal nagelen van individuele mensen. Vanaf 2002 zullen onderzoeksresultaten op dit gebied ook op Internet worden gepubliceerd, bijvoorbeeld in de vorm van grafieken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie