Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Thuiszorg NTN vraagt surseance van betaling aan

Datum nieuwsfeit: 08-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ABVAKABO FNV
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Thuiszorgorganisatie NTN vraagt surseance van betaling aan Abvakabo - (MKraanen@abvakabo.nl)

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag surseance van betaling verleend aan de thuiszorgorganisatie NTN Groep BV. Bij NTN werken ongeveer 2.400 mensen, voornamelijk in de thuiszorg en de kraamzorg. De rechtbank in Utrecht heeft vandaag surseance van betaling verleend aan de thuiszorgorganisatie NTN Groep BV. Bij NTN werken ongeveer 2.400 mensen, voornamelijk in de thuiszorg en de kraamzorg. De consequenties voor de werknemers zijn nog niet goed te overzien. De komende tijd zullen de cliënten de gebruikelijke zorg nog blijven ontvangen. Wat er daarna gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. ABVAKABO FNV is geschokt door deze nieuwe ontwikkeling bij NTN. De huidige situatie is nog erg ondoorzichtig. Het was al langer bekend dat het niet goed ging met NTN. Volgens de FNV-bond in de thuiszorg was er sprake van wanbeleid, maar de situatie blijkt nog ernstiger dan ABVAKABO FNV tot nu toe dacht. De thuiszorg is een belangrijke voorziening in de samenleving. ABVAKABO FNV maakt zich grote zorgen over het gebrek aan toezicht op organisaties als NTN, waardoor deze misstanden kunnen ontstaan. De bond heeft al jaren problemen met NTN.

De NTN Groep bestaat uit een aantal werkmaatschappijen en stichtingen. De stichting Geboortezorg in Utrecht (ongeveer 900 werknemers) is buiten de surseanceaanvraag gehouden. Wat dit precies betekent, is nog niet duidelijk. De rechtbank heeft vandaag een bewindvoerder aangesteld. Die moet binnenkort besluiten over een faillissement of een mogelijke doorstart van (delen van) de organisatie. Bij de NTN Groep BV waren problemen in de administratieve organisatie, de aansturing van de medewerkers en de financiële organisatie.

ABVAKABO FNV, de FNV-bond voor het personeel in de thuiszorg, heeft al jaren problemen met NTN. De CAO wordt niet goed toegepast, werknemers krijgen hun salaris niet volledig of maanden te laat uitbetaald en er lopen nog procedures van de bond tegen het bedrijf. De bond gaat onderzoeken in hoeverre bestuurders financieel verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor deze chaos. Daarnaast organiseert ABVAKABO FNV binnenkort bijeenkomsten voor het personeel om hen te informeren over hun rechten en mogelijkheden. Ook zal de bond zijn leden bijstaan om achterstallig inkomen te vorderen. Vanaf vandaag informeert de bond de werknemers van NTN ook via internet (www.abvakabo.nl/ntn) over zaken als salaris, ontslag, procedures, enzovoorts.

Zoetermeer, 8 augustus 2001

Meer nieuws? www.fnv.nl/nieuws

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie