Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ducatus geeft nieuwe aandelen uit voor EUR 161,2 miljoen

Datum nieuwsfeit: 09-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Lanschot Bankiers
Zoek soortgelijke berichten
Van Lanschot Bankiers


Terug

Ducatus geeft nieuwe aandelen uit voor EUR 161,2 miljoen

´s-Hertogenbosch, 9 aug 2001

Beleggingsmaatschappij Ducatus NV heeft voor EUR 161,2 miljoen nieuw geld aangetrokken door de uitgifte van nieuwe aandelen. In totaal zijn 2,6 miljoen nieuwe aandelen bij hoofdzakelijk institutionele beleggers geplaatst tegen EUR 62,00 per aandeel.

De emissie werd begeleid door F. van Lanschot Bankiers NV, NIB Capital Bank NV en SNS bank Nederland NV, die gebruik hebben gemaakt van hun recht om bovenop het door hen gegarandeerde aantal van 2,5 miljoen aandelen 100.000 aandelen extra bij beleggers te plaatsen. Het totale aantal uitstaande gewone aandelen Ducatus is daarmee gekomen op 4.848.049 stuks bij een totaal vermogen van ruim EUR 300 miljoen.

De opbrengst van de emissie wordt belegd in preferente aandelen in Aalberts Industries, Cebeco Handelsraad, Draka Holding, Geveke, Van der Moolen Holding, Nutreco Holding, Océ, Schuttersveld en Koninklijke VOPAK. Samen met de bestaande beleggingen in onder andere Achmea, Friesland Bank, Hagemeyer, Van Lanschot en Wegener beschikt Ducatus over een breedgespreide portefeuille. Bij een gemiddelde resterende looptijd van ongeveer vier jaar van de dividendtoezeggingen door de ondernemingen waarin Ducatus belegt bedraagt het rendement op de portefeuille nu ongeveer 6,1%.

Met een verdubbeling van haar omvang verwacht Ducatus nog beter gepositioneerd te zijn om nieuwe beleggingen in preferente aandelen van Nederlandse ondernemingen te kunnen verwerven en indien nodig daarvoor nieuwe aandelen te kunnen plaatsen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie