Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe publiciteitscampagne van Meldpunt Voetbalvandalisme

Datum nieuwsfeit: 09-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

www.minbzk.nl

MINBZK : Nieuwe publiciteitscampagne bellen tegen rellen

Nieuwe publiciteitscampagne bellen tegen rellen

Onder het motto bellen tegen rellen gaat vandaag een nieuwe publiciteitscampagne van start. Doel van deze herhalingscampagne is om het nummer 0900-1433 van het Meldpunt Voetbalvandalisme onder de aandacht te brengen. Via dit nummer kan het publiek informatie aandragen als men het vermoeden of een concrete aanwijzing heeft dat er vervelende dingen staan te gebeuren rond een voetbalwedstrijd.

Het bij het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme ingestelde Meldpunt Voetbalvandalisme is sinds oktober 1999 operationeel. Omdat gebleken is dat 0900-1433 nog geen brede bekendheid geniet, is besloten een nieuwe campagne op te zetten die het publiek nog eens moet wijzen op het bestaan van dit meldnummer.

Minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is van oordeel dat het doorspelen van informatie aan het Meldpunt Voetbalvandalisme een belangrijke bijdrage kan leveren aan het voorkomen van vervelende, ongewenste en soms zelfs misdadige zaken rond voetbalwedstrijden. Hij vindt het melden van (het vermoeden van) voetbalvandalisme te vergelijken met het melden van geweld op straat. Met door het publiek aangedragen informatie kunnen er bijtijds maatregelen worden genomen zodat voetbalvandalisme kan worden voorkomen. Het Meldpunt Voetbalvandalisme is direct verbonden met de politie.

Naast het plaatsen van advertenties in landelijke dagbladen en het verstrekken van informatie op het internet, wordt een informatiepakket verspreid bij een groot aantal bij het voetbal betrokken organisaties.

Noot aan de redacties
Nadere informatie over het Meldpunt Voetbalvandalisme is te verkrijgen bij het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme: telefoon (030) 2397213.

09 aug 01 10:53

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie