Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Renovatie van Maasboulevard in Schiedam

Datum nieuwsfeit: 09-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Schiedam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente SchiedamRenovatie Maasboulevard

Voor veel Schiedammers is de Maasboulevard een plek om bij mooi weer te recreëren. In het zonnetje op een bankje of in het gras genieten van de buitenlucht, het water en voorbij varende schepen. Ook deze zomer kan er weer uitgebreid gebruik worden gemaakt van deze plek, al zal na de bouwvakvakantie de strook direct langs de oever veranderen in een bouwterrein. De oever van de Maasboulevard is namelijk beschadigd en moet door de gemeente opgeknapt worden.

De oever is kapot gegaan door de kracht van het water. De afgelopen jaren zijn er veel plaatselijke reparaties uitgevoerd, maar nu wordt de oever in zijn geheel vernieuwd. Een klus waarmee gestart wordt na de bouwvakvakantie. Als alles volgens planning verloopt, zal het project op 2 november 2001 helemaal afgerond zijn. De werkzaamheden zullen plaatsvinden op het gedeelte van de oever vanaf het Hoofdplein (de kade) tot Restaurant Duchesse, ongeveer 450 meter verderop.

Tot het einde van de bouwvakvakantie zal er geen overlast zijn. U kunt dus gewoon naar de boulevard komen. Zodra de werkzaamheden starten, wordt de waternetsteiger afgekoppeld, omdat de werkmannen anders niet bij de oever kunnen. Wanneer het werk gedaan is, wordt de steiger weer teruggeplaatst. Ook de geplande evenementen ondervinden geen hinder en kunnen gewoon doorgaan.

De gemeente Schiedam is een Gsb-gemeente. Gsb staat voor Grotestedenbeleid. Dat betekent dat de stad extra geld krijgt van de rijksoverheid om problemen in de stad op te lossen of te voorkomen. Geld uit de Gsb-pot is er ook om onderhoud of te plegen of aanpassingen te doen aan mooie plekken in Schiedam. Zo wordt de oever van de Maasboulevard gerenoveerd en worden recreatie- en groenvoorzieningen aan de Poldervaart en elders binnen de stad verbeterd. Gsb-geld levert daar een bijdrage aan, want de renovatie van de Maasboulevard wordt bijvoorbeeld voor een deel bekostigd uit het potje van het Gsb.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie