Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aantal aanvragen Energie-InvesteringsAftrek fors gestegen

Datum nieuwsfeit: 09-08-2001
Bron: Senter
Zoek soortgelijke berichten
Senter

09 Aug 2001.

Aantal EIA-aanvragen fors gestegen

In vergelijking met 1999 steeg het aantal meldingen met 47 procent en het investeringsbedrag met 15 procent. Nederlandse bedrijven investeerden in 2000 met elkaar voor bijna NLG 1,486 miljard (EUR 674 miljoen) in energiezuinige bedrijfsmiddelen. Dit blijkt uit het jaarverslag 2000 over de Energie-InvesteringsAftrek (EIA), dat deze week is uitgebracht. De EIA is een fiscale regeling, waarbij ondernemers een percentage van de investeringskosten voor energiezuinige bedrijfsmiddelen (bijvoorbeeld thermische isolatie) kunnen aftrekken van de fiscale winst. In 2000 zijn ruim 25.600 meldingen ingediend, waarvan ruim 92 procent afkomstig was van bedrijven ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie