Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omzet stijgt, winst daalt Fuji Tilburg

Datum nieuwsfeit: 10-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FUJI PHOTO FILM BV

Omzet stijgt, winst daalt Fuji Tilburg

TILBURG, 10 augustus 2001 - Fuji Photo Film B.V. in Tilburg heeft in het boekjaar 2001 (1 maart 2000 - 28 februari 2001) een omzet behaald van bijna 609 miljoen Euro. In vergelijking met 2000 is dit een toename van 41,3 miljoen Euro. De winst kwam uit op 41,8 miljoen Euro. Dit is bijna vier miljoen Euro minder dan vorig jaar.

De omzetgroei van zeven procent is hoger dan de begrote 6,5 procent. Met name de verkopen van fotopapier waren boven verwachting. Gunstige koersen van de de Amerikaanse dollar en het Britse pond versterkten de omzetontwikkeling.
Daarentegen maakte de onverminderd hoge koers van de yen de import van grondstoffen uit Japan duur. De renteverhogingen door de Europese Centrale Bank als gevolg van de zwakke Euro hadden ook een negatief effect.

De verwachting dat de verkoop van fotofilm een impuls zou krijgen door het Euro 2000 voetbaltoernooi werd slechts ten dele bewaarheid. De omzetgroei bleef beperkt, mede door een tegenvallende zomer, de forse concurrentie en de gestage groei van digitale fotografie. De omzet van offsetplaten groeide enigszins ten opzichte van 2000.

Fuji Tilburg verwacht dat in het het boekjaar 2002 de omzet zal krimpen naar 592 miljoen Euro. De begrote winst is 39 miljoen Euro. Een afnemende economische groei, de voortdurende prijserosie en investeringen in de opstart van een nieuwe fabriek voor lithofilm zijn hiervan de belangrijkste redenen.

Naast de productie van lithofilm vanaf september 2001 start Fuji Tilburg deze zomer met het vervaardigen van twee digitale producten:
- Computer-to-plate offsetplaten, die rechtstreeks door de computer belicht worden, zonder tussenkomst van een lithofilm;
- Digitaal fotopapier, speciaal geschikt voor digitale verwerking van fotorolletjes in Fuji's mini-ontwikkellaboratoria.

Fuji Tilburg produceert kleurenfotopapier, kleurenfotofilm, offsetplaten en lithofilm. Het bedrijf is sinds 1982 in Tilburg gevestigd. Er werken ruim 1.400 mensen. Fuji Tilburg is één van de grootste productievestigingen van Fuji buiten Japan. Haar belangrijkste afzetgebied is Europa. Andere markten bevinden zich in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Fuji Tilburg belevert deze markten via distributeurs.
Het bedrijf is een dochter van Fuji Photo Film Co.Ltd. in Tokio.----
(noot voor redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie