Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 10-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-08-2001 Politiebericht district Maastricht; bandenprikkers aangehouden Vrijdag, 10 augustus 2001

District Maastricht

Maastricht; bandenprikkers aangehouden
De recherche van de politie-basiseenheid Maastricht Noord-West heeft afgelopen woensdag een 41-jarige vrouw en gisteren een 17-jarige jongeman, beiden uit Maastricht aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het leksteken van banden van geparkeerde autos in de nacht van 31 juli op1 augustus jl. in de Maastrichtse wijk Mariaberg en het aangrenzende gedeelte van het centrum. De 41-jarige vrouw heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Overigens verdenkt de politie het tweetal er ook van diezelfde nacht een brandbom te hebben gegooid in de achtertuin van een woning aan de Aert van Trichtweg waar op dat moment de bewoners sliepen. Het vuur is toen vanzelf gedoofd en richtte geen schade aan. Beide verdachten zijn ingesloten en de politie stelt verder onderzoek in. Zij zijn vanmorgen voorgeleid aan de Officier van justitie en Rechter commissaris in Maastricht. De politie kreeg in de nacht van woensdag 1 augustus jl. tientallen meldingen dat op allerlei straten in Maastricht van geparkeerde autos banden waren lek geprikt. Daarbij gaat het om totaal ongeveer ruim 80 autos waarvan naar schatting totaal zon honderdvijfentwintig banden zijn lek-geprikt. Het betreft geparkeerde autos op ondermeer de Abtstraat, Brouwersweg, Meester Ulrichweg, Polvertorenstraat, Proosdijweg, Ruttensingel, Aert van Trichterweg, Sint Servaasbolwerk, Volksplein, Willem Vliegenstraat en Brandenburgerweg. Bij het door de politie ingestelde onderzoek kwamen de verdachten in beeld. Zo viel het de rechercheurs bij het ingestelde onderzoek op dat van de meeste autos 1 of 2 banden lek waren gestoken en van slechts enkele autos 3 of 4 banden. Ook de door verdachten afgelegde route leverde belangrijke getuigen op. De politie ziet de vrouwelijke verdachte als hoofddader. Als motief geeft zij ondermeer aan problemen / onenigheid met sommige buurtbewoners te hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie