Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internet-evenement HAL 2001 in Enschede

Datum nieuwsfeit: 10-08-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Enschede, 5 maart 2001

Internet-evenement HAL 2001: 10-12 augustus 2001

Op de campus van de Universiteit Twente vindt van 10 augustus t/m 12 augustus een uniek congres plaats genaamd "Hackers at Large", afgekort HAL 2001. Het congres wordt naar verwachting bezocht door duizenden bezoekers uit vele windstreken en uit vele disciplines. De deelnemers buigen zich over uiteenlopende onderwerpen, varierend van technische details over geavanceerde Internet technologie tot eenvoudig te begrijpen lezingen over de gevaren die de informatie-maatschappij met zich meebrengt. Maar naast lezingen, workshops en discussies biedt het evenement voldoende tijd om on-line te gaan, te ontspannen en allerlei technische dingen te bouwen en te bespreken.

Voor dit congres nemen de deelnemers hun eigen tent en computer mee. Ter plekke wordt een reusachtig openlucht-computernetwerk aangelegd met voldoende bandbreedte voor de meest veeleisende toepassingen. Stroomgeneratoren zorgen voor genoeg stroom om alle computers van stroom te voorzien: meer dan 1.5 megawatt (25.000 peertjes van 60 Watt).

HAL 2001 is de opvolger van de Galactic Hacker Party (1989), Hacking at the End of the Universe (1993) en Hacking in Progress (1997). Net als vorige keren wordt HAL 2001 mede georganiseerd door leden van de vroegere Nederlandse hackerbeweging die ondermeer verantwoordelijk waren voor het hackers tijdschrift "Hack-tic" en het opzetten van XS4ALL. Nieuw is dit keer de grote ondersteuning van de Universiteit Twente en andere internet- bedrijven.

Vele deelnemers aan deze congressen vervullen een sleutelpositie in de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen op internetgebied. HAL 2001 gaat over de 2 uitersten van dit vakgebied: zowel het toejuichen van nieuwe technologieen als het stilstaan bij de gevaren en risico's voor individu en maatschappij.

HAL 2001 wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:

XS4ALL Internet BV www.xs4all.nl

Stichting XS4ALL

Universeit Twente www.utwente.nl

Stichting NLnet www.nlnet.nl

USENIX www.usenix.org

ITSX www.itsx.com

GorillaPark www.gorillapark.com

Stichtingsbestuur:
Cor Bosman
Jaco Lockhorst
Rop Gonggrijp

HAL organisatie:
Gerrit Hiddink
Eric Slachmuylders

Voor meer informatie wordt verwezen naar URL: www.hal2001.org contactpersoon HAL 2001: Gerrit Hiddink; E-mail: (grit@hal2001.org) tel: 053-4892425, fax: 053-4892452

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie