Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Militair wereldkampioenschap taekwondo op basis Woensdrecht

Datum nieuwsfeit: 10-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie

Militair wereldkampioenschap taekwondo

03-08-2001

Persbericht van het Ministerie van Defensie PB/DV78

Het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS), de Taekwondo Bond Nederland en de Koninklijke luchtmacht organiseren het militair wereldkampioenschap taekwondo, die van vrijdag 10 tot en met dinsdag 14 augustus op vliegbasis Woensdrecht wordt gehouden. De wedstrijden vinden plaats in de sporthal van de vliegbasis en zijn vrij toegankelijk voor het publiek.

Op vrijdag 10 augustus vindt van 15.30 uur tot 17.00 uur de officiële opening plaats, die verricht wordt door de Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal D. Berlijn. Deze zal in het teken staan van de presentatie van de deelnemende landen, de taekwondosport en de Koninklijke luchtmacht. De wedstrijden worden van zaterdag 11 tot en met dinsdag 14 augustus gehouden en beginnen vanaf 13.00 uur. Ruim 150 deelnemers uit 24 landen, waaronder Nederland, hebben zich aangemeld. De nationale militaire ploeg bestaat uit zes taekwondoka's. Het betreft bij mannen Jamie de Fretes, Dennis Mollet, Dennis Bekkers en Pim Doedens en bij de vrouwen Susanne Bolhaar en Sylvia Janssen. Teamcaptain is Aat Schilperoort.

In het jaar 2000 kreeg de sport taekwondo Olympische status. Nederland heeft ongeveer 11.000 beoefenaars.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie