Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Breda onderzoekt verhuisstromen

Datum nieuwsfeit: 10-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

10-08-2001

Gemeente Breda onderzoekt verhuisstromen

Met een onderzoek onder alle huishoudens die naar een woning in Breda zijn verhuisd, wil de gemeente inzicht krijgen in de verhuisbewegingen in de stad. De gegevens zijn nodig om een goed beeld te krijgen van de achtergrond van verhuizingen en de mate waarin de verhuisde bewoners tevreden zijn met hun woning en hun woonbuurt. Vanaf maandag 13 augustus krijgen circa 2.000 huishoudens die in de periode januari-juni van dit jaar zijn verhuisd naar een woning in Breda, een vragenlijst thuisgestuurd.

Mensen die vanuit Breda zijn verhuisd naar een ander dorp of stad, krijgen over enkele weken een enquête toegestuurd. Het versturen van de vragenlijsten vormt een onderdeel van een continue onderzoek naar de verhuisbewegingen in de stad. Vorig jaar is een start gemaakt met dit onderzoek. De resultaten over 2000 worden in september van dit jaar bekend gemaakt.

Effecten van verhuizen
Het onderzoek is bedoeld om te achterhalen hoeveel bewoners verhuizen, wie er verhuizen, waarom zij verhuizen en waar zij naar toegaan. Ook wordt nagegaan in hoeverre de verhuisde bewoners tevreden zijn met de woning en de woonomgeving waar zij naar toe zijn gegaan. Aanvullend geeft het onderzoek inzicht in de effecten van verhuizen voor de buurten en het vrijkomen van woningen. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt voor het beantwoorden van uiteenlopende beleidsvragen op het terrein van wonen. Het onderzoek levert belangrijke gegevens om meer zicht te krijgen op de positie van huishoudens, woningen en buurten op de woningmarkt in Breda.

Breda, 10 augustus 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie