Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breed assortiment op Zomerbloemententoonstelling Naaldwijk

Datum nieuwsfeit: 10-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Bloemenveiling Holland
Zoek soortgelijke berichten
Bloemenveiling Holland

Breed assortiment op Zomerbloemententoonstelling (10-08-2001) In de Oude Kerk in Naaldwijk staat tijdens de
Zomerbloemententoonstelling het brede assortiment Zomerbloemen centraal. Lees verder ...

Onderbreking in de dienstverlening (09-08-2001) Door de verstoringen op maandag 6 augustus j.l. zijn er enkele diensten niet beschikbaar geweest. Lees verder ... Breed assortiment op Zomerbloemententoonstelling

Naaldwijk- In de Oude Kerk in Naaldwijk staat tijdens de Zomerbloemententoonstelling het brede assortiment Zomerbloemen centraal. Ook vindt de VKC-keuring zomerbloemen plaats. Naar verwachting zullen er ruim 300 inzendingen zijn. Omdat chrysant ditmaal themabloem is, valt zij buiten de keuring.

Zomerbloemen zijn als productgroep ijzersterk in vernieuwing. Het zomerbloemenassortiment is als vanouds een kweekvijver voor nieuwe cultivars die zich kunnen ontwikkelen van exclusief product tot volwaardige productgroep. Veel van oorsprong in de zomer bloeiende bloemen krijgen op den duur een vaste plaats binnen het totale scala aan snijbloemen. Dit komt vooral doordat ze kleurrijk zijn, vaak een aparte vorm hebben en goed verwerkbaar zijn als monoproduct, in gemengde boeketten en in arrangementen. Verder sluiten zomerbloemen door hun ´natuurlijke imago´ aan bij de huidige trend van ´back to nature´.
Zomerbloemen is een verzamelnaam voor een grote verscheidenheid aan producten. Doorgaans zijn het seizoensproducten die in de zomermaanden in Nederland worden geproduceerd. Van oorsprong buiten geteeld en bloeiend in de zomer. Het zijn meestal producten die niet jaarrond in Nederland kunnen worden geteeld. Vaak is er bovendien sprake van een kleinschalig en onregelmatig aanbod. Toch is het aanbod op Bloemenveiling Holland groeiend, maar nog te klein om als zelfstandige productgroep te functioneren binnen het verkoopsysteem. Grootschalige zomerbloemen danken hun schaalgrootte aan de groei in de afgelopen vijf jaar. Voorbeelden hiervan zijn Delphinium, Trachelium en Leeuwenbek. Gypsophila, Aster, Limonium, Solidago en Lisianthus zijn inmiddels zelfstandige productgroepen. Ooit gestart met een beperkt volume en beperkte aanvoerperiode, zijn ze nu jaarrond verkrijgbaar. Ze zijn hierdoor niet langer meer als zomerbloemen te beschouwen. Op deze Zomerbloemententoonstelling, waarvan Bloemenveiling Holland hoofdsponsor is, is een groot deel van dit assortiment terug te vinden in de arrangementen.

De tentoonstelling heeft plaats van donderdag 30 september tot en met zondag 2 september in de Oude kerk in Naaldwijk. 30 september: 15.00 tot 22.00 uur
31 augustus: 10.00 tot 22.00 uur

1 september: 10.00 tot 22.00 uur

2 september: 10.00 tot 18.00 uurondervinden van ongeveer een kwartier:

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie