Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen, 13.15 uur

Datum nieuwsfeit: 11-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-08-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 13.15 uur
Bewoonster gewond bij brand

BREUKELEN Een 37-jarige vrouw uit Breukelen liep door het inademen van hete rooklucht letsel op aan haar longen en slokdarm bij een brand die in haar flatwoning aan de Brouwerij woedde op vrijdagavond.

De vrouw meldde de brand zelf via het alarmnummer 1-1-2. Een buurman, die de vrouw hoorde gillen en rook uit de woning zag komen, belde eveneens het alarmnummer. Daar de flatwoning van de vrouw boven de brandweerkazerne ligt van de post Breukelen kon zij zeer snel met de blussing beginnen. De brandweer Breukelen kreeg assistentie van de brandweer post Kockengen

Na het forceren van de voordeur troffen zij de bewoonster bewusteloos op de vloer in de woning aan. Zij werd naar buiten gebracht en eerste hulp verleend. Per ambulance werd zij overgebracht naar het UMC te Utrecht en aldaar opgenomen. De brandweer wist een kat van de bewoonster in veiligheid te brengen. De twee aangrenzende woningen liepen rook, roet en waterschade op. Het gedeelte van de brandweerkazerne dat onder de flatwoning lag, liep grote waterschade op.

De Technische Recherche stelde een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Uit de melding van de alarmcentrale zou de bewoonster hebben aangegeven haar woning in de brand te zullen steken. Van de vrouw is bekend dat zij geestelijk in de war was en al eerder dergelijke dreigementen had gedaan.

Automobilist veroorzaakt grote schade

MAARSSEN Een 74-jarige automobilist uit Maarssen bracht vrijdagmiddag met zijn auto grote schade toe aan zijn eigen garage maar ook aan de tuin en een muur van zijn buren aan De Savornin Lohmanstraat.

De man reed met zijn auto zijn garage in maar reed te ver door en botste op de achtermuur. Kennelijk hiervan geschrokken gaf hij volgas en reed achteruit het pleintje over de tuin in van de aldaar gelegen woning. Daar botste hij tegen een stenen scheidingsmuur die door de klap helemaal omviel. Een deel hiervan viel door de glazen schuifpui van de woning en een deel verpletterde het tuinmeubilair waar kort daarvoor de bewoners nog zaten. Er raakte niemand gewond.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Van de man zal een rijproef worden afgenomen om de rijvaardigheid vast te stellen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie