Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland van 10/8 (13.00) t/m 11/8 (13.00)

Datum nieuwsfeit: 11-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 11-08-2001
Politieberichten van 10/8 (13.00) t/m 11/8 (13.00)

Leeuwarden: diefstal uit auto
Tussen donderdag 13.00 en vrijdag 13.00 is ingebroken in een auto die stond geparkeerd in de Doelstraat. Men wist het rechterportier te openen. Ontvreemd werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 24-jarioge inwoner van Bolsward.

Kollum: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 12.10 uur werd een pakje thee ter waarde van 2,29 gulden gestolen uit een winkel aan de Willem Loreweg. Een personeelslid sprak de verdachte hierop aan, waarop deze de benen nam. Een getuige probeerde de man nog tegen te houden door een leeg krat voor zijn voeten te gooien, maar dit mislukte. Ook een voorbijkomende automobilist heeft nog geprobeerde de verdachte klem te rijden, ook zonder resultaat. De verdachte verdween in een woonwijk en is nog spoorloos. Aangifte is gedaan door een 36-jarige inwoner van Damwoude.

Sint Annaparochie: schapen doodgebeten
Tussen donderdag 12.00 uur en vrijdag 11.00 uur zag een 47-jarige inwoner van Sint Annaparochie dat zijn schapen, aan de Hemmemaweg, waren verdeeld over twee weilanden, terwijl de kudde in een weiland thuishoorde. Tevens bleek dat 20 lammeren waren gebeten. Een aantal was er zeer slecht aan toe. Twee schapen waren verdronken. De schapen zijn behandeld door de dierenarts.

Sneek: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 14.40 uur werd een 38-jarige automobilist uit Bolsward aangehouden op de Frieswijkstraat. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 965 ug/l. Hier bleek dat de verdachte nog een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot april 2004. Tevens bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. Hiervan werd afstand gedaan.

Drachten: auto te water
Vrijdagmiddag wilde een 37-jarige automobilist uit Buitenpost even een plasje doen bij de industriehaven aan de Meerpaal. Hij vergat dat de automatische versnellingbak nog in de D van drive stond. De haven blijkt vier meter diep te zijn. Met behulp van een duiker werd de auto gelokaliseerd. De kraanwagen van de berger bleek de auto niet te kunnen optakelen, omdat deze erg zwaar was. Met behulp van een grote kraan, die op het industrieterrein aanwezig was, is de klus uiteindelijk geklaard.

Sint Nicolaasga: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 16.00 uur wilde een 19-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga uitstappen op de Kerkstraat. Hij liet een auto voorbijgaan en keek nogmaals over zijn schouder. Hierbij werd het linkerportier iets open gedaan. Direct daarop reed een 68-jarige fietsster, eveneens uit Sint Nicolaasga, langs de auto. Zij bleef met haar rechtertrapper achter de deur haken en kwam ten val. De vrouw is, met vermoedelijk een hersenschudding, overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Vrijdagmiddag zagen twee agenten dat een vrouw hard achter een man aanliep op de Nieuwestad. Zij riep de agenten toe dat de man net een t-shirt had gestolen uit een winkel aan de Nieuwestad. De man liep de Oude Doelesteeg in, maar deze was druk bevolkt. Hierop dook hij een winkel in, die hij even later via de Nieuwestad weer verliet. Daar werd hij door de politie aangehouden. Het t-shirt, dat hij tijdens de vlucht had weggegooid, kwam ook weer boven water. De man, een 25-jarige inwoner van Deventer, is meegenomen naar het bureau. Aangifte is gedaan door een 32-jarige inwoonster van Sneek.

Bolward: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 17.40 uur stopte een 26-jarige automobilist uit Witmarsum, rijdend over de A7, komend uit de richting Sneek en gaand in de richting van de Afsluitdijk, voor de geopende brug over het Kruiswater. Een achteropkomende 48-jarige automobilist uit Tervuren zag te laat dat het verkeer voor hem stilstond en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hij reed met een flinke snelheid achter op de auto van de inwoner van Witmarsum. Deze is met klachten over pijn in de borst en nek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Hij kon na behandeling weer naar huis. Beide autos zijn afgesleept.

Hommerts: aanrijding met dode
Vrijdag omstreeks 17.00 kreeg de politie een melding van een ongeluk op de Rijksweg 354 te Hommerts. De brug was omhoog geweest en ging weer naar beneden. Door de drukte stond er een lange rij. De 15-jarige Bram Eyso van Holk uit Cobhem (Engeland) stond op het fietspad. Vanuit de richting Hommerts was een auto gestopt om de jongen over te laten steken. De laatste auto die gewacht had vanuit de richting Spannenburg reed ook weer op. Daarachter reed een 39-jarige automobiliste uit Sneek, met geringe snelheid, omdat zij zag dat de rij aan het optrekken was. Deze auto werd over het hoofd gezien door de jongen en hij kwam vermoedelijk met zijn hoofd tegen de voorruit aan. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek, waar hij later die avond is overleden.

Leeuwarden: aanrijding met drank op
Vrijdag omstreeks 20.15 uur reed een 22-jarige automobilist uit Franeker over de Groeneweg. De man reed tijdens een hevig regenbui in de bocht naar links tegen de vangrail. Aan het bureau blies de verdachte 345 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uren. De auto is afgesleept.

Lemmer: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 19.00 uur reed een 34-jarige automobilist uit Lemmer over de rotonde Zeedijk/Sluisweg. Hij kwam uit de richting Nieuwedijk en ging in de richting van de Sluisweg. Een 18-jarige fietsster uit Lemmer, die op de rode fietsstrook fietste, reed dezelfde route. Vlak na het verlaten van de rotonde, daar waar de fietsstrook eindigde, raakte het linkerachtergedeelte van de aanhangwagen van de automobilist de fietsster. De linkertrapper bleef haken. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer klaagde over pijn in het linker bovenbeen en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Sneek: inbraak
Zaterdag omstreeks 00.10 uur werd bij een winkel aan het Grootzand met een tegel een raam ingegooid. Twee vitrinekasten werden opengebroken en een aantal fotocameras werd ontvreemd. De politie was snel ter plaatse, maar kon de verdachten niet aanhouden. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoonster van Sneek. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Heerenveen: twee aanhoudingen
Zaterdag omstreeks 01.30 uur controleerde de politie de inzittenden van een auto die geparkeerd stond op het Jisterplein. Een 31-jarige bewoner van Rotterdam bleek geen rijbewijs te hebben, had cocaïne bij zich en tevens was de auto niet verzekerd. Een tweede inzittende, een 23-jarige inwoner van Rotterdam, had eveneens cocaïne bij zich en bleek een pistool bij zich te hebben. De cocaïne en het wapen zijn in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten in het bureau te Drachten.

Marrum: aanrijding met drank op
Zaterdag omstreeks 01.35 kreeg de politie een melding dat een auto tegen een hek had gereden op de Hearrewei. Ter plaatse bleek de eigenaar zich 50 meter van zijn auto te bevinden. Op het bureau blies hij 910 ug/l, goed voor een rijverbod van 11 uur, tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Op het bureau bekende de 23-jarige inwoner van Ferwert dat hij had gereden.

Veenwouden: aanrijding met koe
Zaterdag omstreeks 03.40 uur reed een 26-jarige automobilist uit Nieuwolda over de Rondweg. Hij kwam uit de richting Veenwouden en ging in de richting van Dokkum. Plotseling zag hij een koe over de weg lopen, een botsing was niet meer te voorkomen. De auto heeft schade rechts, de koe overleed ter plekke. De bestelwagen is afgesleept, de koe is door de eigenaar opgehaald.

Munnekezijl: eenzijdige aanrijding
Zaterdag omstreeks 02.40 uur kreeg de politie een melding dat een auto van de weg was geraakt op de Olde Borcherweg. De bestuurder werd niet aangetroffen. Even later bleek dat hij zich ophield in het dorpshuis in Munnekezijl. Vanuit daar was een ambulance besteld. De man, een 38-jarige inwoner van Warfstermolen, zat achter het bier en verklaarde daar reeds twee uren te zijn. Getuigen verklaarden dat hij net was binnengekomen. De verdachte is staande gehouden en per ambulance afgevoerd naar het MCL-zuid te Leeuwarden. Daar is bloed afgenomen in verband met het mogelijk rijden onder invloed. De auto is totaal vernield.

Heerenveen: brand
Om 05.00 uur kreeg de politie een melding van een containerbrand aan de Amelandlaan. Het bleek dat brand was gesticht in een fietsenhok, tegen de achtergevel van een kantoor. Dit pand liep behoorlijke schade op. De brandweer had de brand na drie kwartier onder controle. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Oosterwolde: twee verdachten, na achtervolging, aangehouden

Zaterdag omstreeks 02.30 kreeg de politie een melding dat in een auto, die stond geparkeerd aan de 13 Aprilstraat, werd ingebroken. Een agent was snel ter plaatse en kon op de Snellingerdijk een auto aanhouden. Een 35-jarige inwoner van Rotterdam stapte uit. De inzittende, een 19-jarige inwoner van Schiedam, zat onder het bloed. Ze verklaarden dat ze onderling ruzie hadden. Ondertussen werd om versterking gevraagd. In de tussentijd werd de Schiedammer aangehouden, de Rotterdammer ging er vandoor. Omdat de politieman alleen was vorderde hij de Schiedammer bij de auto te blijven, terwijl hij achter de Rotterdammer aanging. Deze wist te ontkomen. Toen de versterking uit Drachten arriveerde, bleek de Schiedammer nog bij de auto te staan. Hij werd overgebracht naar het bureau in Drachten. Even later zag de politieman die de eerste aanhouding had verricht en lopend op weg was naar zijn auto dat de Rotterdammer in een gestolen auto hem voorbij reed. Dit werd onmiddellijk gemeld. Het toeval wil dat de politiewagen die de Schiedammer naar Drachten bracht de gestolen auto zag rijden. De achtervolging werd ingezet. De verdachte reed over de N381 in de richting van Drachten. In de buurt van Wijnjewoude dook de auto plotseling De Merken in. Na 100 meter ging de verdachte er lopend vandoor. Hij vluchtte een boerenerf op. Hier stootte hij tegen een stroomdraad op, waardoor hij in de sloot viel. Hier kon hij worden aangehouden. Ook deze verdachte werd overgebracht naar Drachten. Uit onderzoek bleek dat de verdachten op de Snellingerdijk hun buit van de inbraak op de 13 Aprilstraat hadden achtergelaten. Hier werd o.a. een rijbewijs aangetroffen dat hoorde bij de auto uit de 13 Aprilstraat.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...