Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grote finale keuringsseizoen 2001 NRPS

Datum nieuwsfeit: 11-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchNRPS maakt zich op voor grote finale
ERMELO - De grote finale van het keuringsseizoen 2001 van het NRPS vindt aanstaande zaterdag 11 augustus plaats op de bekende locatie: de terreinen van het KNF-Federatiecentrum aan de provinciale weg van Uddel naar Ermelo. Vanaf 09.00 uur zal de NRPS-jury de Nationale kampioenstitels verdelen onder de ongeveer 400 rijpony's en -paarden die afgelopen seizoen op de provinciale keuringen zijn doorverwezen. Daarnaast heeft men zich vrij kunnen inschrijven voor de door PAVO gesponsorde zadelrubrieken om het Nationaal kampioenschap Bestgaand 2001 van het NRPS in de drie fokrichtingen rijpony's, rijpaarden kleine maat en rijpaarden grote maat. Het middagprogramma, met daarin onder meer de finales van de Bestgaand rubrieken, begint om 13.30 uur.

Op de tien provinciale keuringen die de afgelopen vijf weken zijn gehouden, wezen de juryleden een aantal van de eerste premie paarden en pony's aan voor deelname aan de Nationale keuring. Dit houdt in dat alleen de allerbeste NRPS-fokproducten van dit moment in Ermelo aanwezig zullen zijn. De veulens en één- en tweejarige strijden om de hoogste eer; de driejarige merries komen naar de Nationale keuring om het sterpredikaat toegekend te krijgen en een aantal stermerries om in aanmerking te komen voor het keur- dan wel voorlopig keur predikaat. In de ochtenduren zullen voor de Bestgaande rubrieken voorselecties verreden worden, waarna alleen de beste combinaties het 's middags in de hoofdring nogmaals tegen elkaar opnemen om de kampioentitels. Ook komen dan de nieuwe ster- en keur merries in de hoofdring om zich aan het verzamelde publiek voor te stellen.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie