Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dennis Mollet wint zilver op eerste dag MWK Taekwondo

Datum nieuwsfeit: 12-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Defensie


Finale Mollet

Dennis Mollet wint zilver op eerste dag MWK Taekwondo

11-08-2001

Eerste luitenant Dennis Mollet (KMA) heeft op de eerste dag van het Militair Wereldkampioenschap Taekwondo in Woensdrecht de tweede plaats behaald in de klasse tot 62 kilo. Na een zware strijd, die tot de laatste seconde gelijk opging moest hij het goud afstaan aan de Koreaan Jeong-Hun Mun. De andere goudwinnaar bij de heren was zaterdag Aziz Acharki (Duitsland) in de klasse tot 78 kilo. Bij de dames tot 51 kilo won Zhu Linfang uit China en Wang Xiuli (tot 67 kilo), eveneens uit China.

De strijd van Mollet was er één met hindernissen. Uit de loting bleek dat hij om te beginnen al direct tegen de winnaar van vorig jaar op de mat moest. Geen gemakkelijke opgave maar die drempel werd gelukkig soepel genomen. Maar de eindstrijd om het goud tegen de Koreaan Mun werd pas echt spannend. Fans en familie op de overvolle tribune riepen keer op keer zijn naam en een oorverdovend applaus weerklonk steeds als hij een punt scoorde. Plotseling waren de toeschouwers echter muisstil: Dennis lag op de grond. Geblesseerd? Nee, zware kramp in zijn been speelde hem parten. Uitdelen en wegwezen, schreeuwde de coach vanaf de zijlijn. Dennis viel gelijk weer aan maar de Koreaan ontweek het gevecht. De laatste seconden werden door de fans van Dennis meegeschreeuwd. Dan is het voorbij: de score blijft op 7-8 in het voordeel van de Koreaan staan.

Scheidsrechter
Als Dennis na de strijd de mat verlaat oogt hij behoorlijk vermoeid. Ik ging voor goud maar dit is het beste dat ik kon geven. Gewoon een beetje pech met de scheidsrechter. Mijn tegenstander liep een paar maal weg, het moest eigenlijk bestraft worden, maar dat gebeurde niet. Maar ik heb toch een goed gevoel na dit gevecht. Dan wordt hij met zachte drang mee naar achteren genomen voor de dopingcontrole.

Virginia revalideert
Eerste luitenant Virginia Lourens (26), die tijdens de openingsceremonie namens haar mede-atleten de sport-eed heeft afgelegd, keek natuurlijk naar de prestaties van Dennis. Virginia werd zelf vorig jaar schitterend vierde bij de WK in Sydney. Ze loopt nu echter met behulp van krukken na de operatie aan haar gescheurde voorste kruisband. Ik vind het heel erg jammer dat ik hier nu in eigen land niet mee kan doen, verklaarde ze. Maar ik heb nu de kans gekregen van mijn baas (KMA) om te revalideren. Ik denk dat ik in totaal nog zon twee en een halve maand nodig heb voor de revalidatie. Daarna flink trainen, dan kan ik volgend jaar mei bij de gewone EK voor senioren in Ankara gelukkig weer meedoen.

"Dennis kan trots zijn"
Over de prestaties van Dennis is Virginia vol lof. Hij heeft een beetje pech gehad. In de eerste ronde liep de Koreaan uit, maar in de tweede en derde ronde was Dennis heel scherp. In de tweede ronde heeft hij zelfs meer gescoord dan zijn tegenstander. De Koreaan probeerde daarna te ontwijken en wilde het gevecht niet meer aan. Hij deed ook dingen die niet mogen maar de scheidsrechter gaf geen strafpunten. Dennis kan trots zijn, hij deed echt niet onder voor zijn tegenstander. Dennis heeft laten zien dat hij een vechtersmentaliteit heeft. Hij heeft strak geknokt en mooi taekwondo laten zien. Hij genoot van het toernooi.

(Foto's: Fabiënne Bruijs) Mollet wint zilver

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie