Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Brabant-Zuid-Oost 1e persbericht

Datum nieuwsfeit: 12-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 12-08-2001

1e Persbericht 12 augustus 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Onder invloed
Op de Vestdijk is zondagochtend rond 4.45 uur een 24-jarige automobilist uit Mierlo betrapt met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,20 uit. De man kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten van vernieling en bedreiging aangehouden In zijn woning in het stadsdeel Tongelre zijn zondagochtend rond 00.15 uur een 28-jarige man en een 38-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Beiden worden verdacht van vernieling en van bedreiging van een 47-jarige Eindhovenaar en een 43-jarige vrouw uit Schijndel eerder die avond in een horecagelegenheid aan de Jan van Riebeecklaan. Na een woordenwisseling was er een gevecht ontstaan in het pand. Hierbij werden met een knuppel een asbak en glaswerk vernield. Tevens werd de koplamp van de auto van de 47-jarige man vernield. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man van bromfiets beroofd
Op de A. van Leeuwenhoeklaan is zaterdagmiddag rond 14.30 uur een 74-jarige Eindhovenaar van zijn bromfiets beroofd. De man zat daar op een bankje met de bromfiets naast zich toen plotseling iemand uit de bosjes kwam lopen en zijn bromfiets wegpakte. Het slachtoffer probeerde dit nog te voorkomen door de bagagedrager vast te grijpen. De dader schopte hierop tegen de hand van de man waarop hij los moest laten.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Roosenburgstraat is tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagmiddag 16.00 uur een groene Volvo 440 met het kenteken FB-BP-14 gestolen.

Helmond: Geld en sieraden gestolen
Uit een woning aan de van Meelstraat zijn zaterdag tussen 14.30 en 22.45 uur sieraden en een geldbedrag van ruim 250 gulden gestolen. De dader kwam binnen door de voordeur van de woning open te breken.

Helmond: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Balkan zijn zondagochtend tussen 00.15 en 3.30 uur twee GSMs, een draadloos telefoontoestel, een videorecorder, een surroundbox, 40 Cds, een rekenmachine en twee legitimatiebewijzen gestolen. De dader is aan de achterkant van de woning door een niet afgesloten deur binnen gekomen.

Beek en Donk: Jongen mishandeld
Op het Berkendijkje is zaterdagavond tussen 18.45 en 19.15 uur een 16-jarige jongen uit Beek en Donk mishandeld. De jongen fietste over het Berkendijkje toen hem twee jongens tegemoet kwamen fietsen. Ze kwamen uiteindelijk naast de jongen fietsen en begonnen hem zonder enige aanleiding te slaan. De jongen viel hierop in de sloot en werd toen geschopt door de daders. Het slachtoffer liep een lichte hersenschudding op en diverse lichte bloeduitstortingen. Hij heeft zich hiervoor onder doktersbehandeling gesteld. Ook werd zijn fiets vernield.

Eersel: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Lindestraat zijn zaterdag tussen 18.30 en 22.00 uur een TV, een VCR, een horloge, sportschoenen en een reiswekker gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Geldrop: Vrouw lastig gevallen door schennispleger Op de Nuenenseweg is zaterdagmiddag rond 14.00 uur een 29-jarige vrouw uit Geldrop lastig gevallen door een schennispleger. De vrouw reed met haar brommer over de Nuenenseweg toen een auto haar langzaam passeerde. Na een rotonde is de bestuurder van de auto vervolgens gestopt. Toen de vrouw langs reed deed hij zijn deur en zag de vrouw de man geheel naakt zitten. De schennispleger is ongeveer 45 jaar, heeft een stevig postuur en lichtbruine korte haren.

Reusel: Jongen onder invloed rijdt op tractor
Op de Hoogakker is zondagochtend rond 3.00 uur een 17-jarige jongen uit Lage Mierde betrapt op het besturen van een landbouwtractor met een slok te veel op. Een ademanalyse wees een promillage van 0,65 uit. Tegen de jongen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Zakkenrollerij
In een winkel aan het van Bruhezedal is zaterdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur een 49-jarige vrouw uit Valkenswaard het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had haar tas met portemonnee in haar winkelwagentje gezet. Toen ze bij de kassa kwam bemerkte ze dat haar portemonnee met daarin een aantal pasjes, 125 gulden en een rijbewijs verdwenen was uit haar tas.

Valkenswaard: Drugs aangetroffen
In een horecagelegenheid op de Dommelseweg is zondagochtend rond 00.20 uur een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Een portier, die bezoekers controleerde op drugs, trof 8 cachetjes met cocaïne en een mes aan bij de man. De verdachte werd vervolgens door de portier overgedragen aan de politie. De cocaïne en het mes zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie