Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 12-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Zondag 12 augustus 2001
15:50 zondag 12 augustus 2001

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

ALCOHOL IN HET VERKEER
MEPPEL
Zaterdagnacht rond 1.30 uur reed een 24-jarige man uit Diever met zijn auto over de Hoogeveenseweg, onder invloed van alcohol. Bij de ademtest blies hij 345, wat hem een boete opleverde van 410 gulden. EMMEN
Zaterdagnacht omstreeks 4.00 uur reed een 40-jarige automobilist uit Emmen over de Weerdingerstraat. Hij bleek bij controle ook teveel te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 485, en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

ASSEN
Auto gestolen
Zaterdagnacht is vanaf de Winkelakker een rode Opel Corsa gestolen, een sportieve uitvoering met sportvelgen en een speciale motorkap. De 26-jarige eigenaar uit Assen kwam dit zondagmorgen bij de politie melden.

EMMEN
Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Vleerackers. De 27-jarigebewoner merkte bij thuiskomst dat de voordeur was geforceerd. Uit de woning is een o.a. een tv en een videorecorder gestolen.

ASSEN
Woninginbraak
Zaterdagnacht is ingebroken in een woning aan de Beilerstraat. De 38-jarige bewoner merkte dit zondagochtend. De dader is binnengekomen via een openstaand bovenraampje. Uit de woning wordt een geldbedrag vermist.

HOLSLOOT
Brand in boerenschuur
Zaterdagochtend rond 11.30 uur is brand uitgebroken in een schuur bij een boerderij op Den Hool, Holsloot. De brand werd door passanten ontdekt. Een aantal landbouwmachines kon nog naar buiten worden gereden. De schuur brandde grotendeels uit, waarbij een deel van het dak is ingestort. Omdat dit dak uit asbestplaten bestond, is het terrein afgezet en zal de verwijdering door een gespecialiseerd bedrijf plaatsvinden. Een schadebedrag is nog niet bekend. Kort voor het uitbreken van de brand is er gelast in de schuur; mogelijk ligt daar de oorzaak.

EMMEN
Inbraak school
Zaterdagavond tegen 19.45 uur is een computer met beeldscherm gestolen uit een school aan de Huizingsbrinkweg. De daders hadden een raam ingegooid met een kei, en konden de buit zo wegpakken zonder naar binnen te gaan.

ASSEN
Drie gewonden bij steekpartij
Zaterdagnacht tegen 4.00 uur zijn drie mannen uit Assen gewond geraakt bij een steekpartij. Zij liepen in de Marktstraat, samen met twee vrouwen uit Assen. Een van deze vrouwen werd daar lastig gevallen door drie andere mannen, waarna de drie latere slachtoffers zich er mee gingen bemoeien. Nadat er een woordenwisseling was ontstaan, werden de drie met messen gestoken. De drie daders maakten zich uit de voeten. De drie slachtoffers zijn overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen en het WZA. Twee konden na behandeling huiswaarts; de derde moet eerst worden geopereerd. Een zoekactie naar de drie daders heeft totnogtoe geen aanhoudingen opgeleverd. Het onderzoek wordt voortgezet.

TYNAARLO
Lastige discobezoeker aangehouden
Zaterdagnacht omstreeks 2.00 uur is in een discotheek aan de Vriezerweg een 16-jarige jongen uit Lochem aangehouden. Hij bedreigde personeel en bezoekers, waarna de politie werd gebeld. De jongen is aangehouden, en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

BEILEN
Gewonden bij vechtpartij
Zaterdagnacht zijn vier discobezoekers, leeftijd tussen 16 en 18 jaar en afkomstig uit Bovensmilde, gewond geraakt bij een vechtpartij in en voor een discotheek aan de Brink. Twee van hen zijn met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het WZ Assen; een derde met hoofdwonden naar het Bethesdaziekenhuis Hoogeveen. Over de toedracht is nog niet meer bekend dan dat deze vier deel uitmaakten van een groep die het binnen aan de stok kregen met de portiers, en dat daarbij overige bezoekers zich ermee hebben bemoeid. Verhoor van de betrokkenen, dat nog grotendeels moet plaatsvinden, moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd.
Een 17-jarige jongen uit Beilen gedroeg zich zodanig vervelend naar de aanwezige politiemensen toe, en maakte hen het werken onmogelijk. Hij werd aangehouden, en krijgt een proces-verbaal.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie