Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wegwerkzaamheden aan Oosterringweg bij Luttelgeest

Datum nieuwsfeit: 13-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Wegwerkzaamheden aan Oosterringweg

De provincie Flevoland laat van 13 augustus tot en met 21 september werkzaamheden uitvoeren aan de Oosterringweg ter hoogte van Luttelgeest. Een deel van de weg wordt aangepast, omdat afgelopen jaar is gebleken dat de snelheidsbeperkende voorzieningen op de Oosterringweg bij Luttelgeest teveel problemen opleveren voor vracht- en landbouwverkeer. Deze situatie wordt nu verholpen.

Om de verkeersveiligheid te vergroten is vorig jaar de Oosterringweg ter hoogte van Luttelgeest gereconstrueerd. Bij de Brinkweg, de Kamplaan en de Blankenhammerweg zijn snelheidsremmende maatregelen getroffen, waardoor er op die kruisingen een veilige snelheid moet worden aangehouden. Dit was met name van belang voor de oversteek naar de nieuwe bushalte, die uit het centrum van het dorp naar de Oosterringweg was verplaatst. Verder was een veilige oversteek van het fietsverkeer wenselijk. Daarom zijn vorig jaar slingers in de weg aangebracht, met middengeleiders in de as en betonbanden langs de kant van de weg. Bovendien zijn op de uitvalswegen van het dorp verhoogde plateaus aangelegd. Dankzij deze maatregelen wordt er inderdaad aanzienlijk minder hard gereden op de Oosterringweg. Maar tegelijkertijd kwamen er ook klachten over de berijdbaarheid van de slingers door het vracht- en landbouwverkeer.

In verband hiermee worden in de maanden augustus en september enkele bochten in de Oosterringweg aangepast, evenals de overrijdbare strook aan weerszijden van de middengeleider. Daarnaast wordt langs delen van het traject een bermversteviging aangebracht om de schade aan wegbermen te voorkomen.

De werkzaamheden aan de Oosterringweg duren volgens planning van 13 augustus tot en met 21 september. Het wegverkeer (met uitzondering van fietsers en bromfietsers) moet in die periode rekening houden met enige vertraging, omdat er tijdelijk verkeerslichten worden geplaatst om het verkeer in goede banen te leiden. Verder is het in de eerste weken van de wegwerkzaamheden niet mogelijk om van de Kamplaan en de Blankenhammerweg naar de Oosterringweg te rijden. En daarna is de aansluiting van de Brinkweg op de Oosterringweg gedeeltelijk afgesloten. Hiervoor worden omleidingroutes aangegeven. Aansluitend zullen in het najaar bomen worden geplant.

Datum 8-08-2001 Nummer 2001-073

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie