Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

United Services Group neemt InterCollege over

Datum nieuwsfeit: 13-08-2001
Bron: United Services Group
Zoek soortgelijke berichten
United Services Group

United Services Group neemt InterCollege over

Almere, 13 augustus 2001. Luzac Holding, onderdeel van United Services Group N.V., heeft de hogeschool InterCollege te Den Haag overgenomen van Creyf's N.V. InterCollege zet zijn activiteiten onder dezelfde naam voort. De overgang heeft geen consequenties voor de studenten en het personeel. Ook de erkenning als hbo-opleiding blijft in tact.

Het particuliere instituut InterCollege, opgericht in 1979, is een business school die opleidingen verzorgt voor management-, marketing- en communicatiefuncties in het bedrijfsleven. Het instituut is door de rijksoverheid erkend als een driejarige hbo-opleiding.

De vorige eigenaar, Creyf's N.V., had met de hogeschool Schoevers en de hogeschool InterCollege twee hoger-onderwijsinstituten in huis. Samen met het mbo-college Schoevers en de uitgebreide deeltijdopleidingen past de hogeschool Schoevers beter in het profiel van Creyf's dan de dagopleiding InterCollege.

Luzac Holding die in Nederland, België en Curaçao de bekende Luzac colleges exploiteert, zocht al enige tijd uitbreiding in het hoger onderwijs. Luzac College is een éénjarige versnelde particuliere opleiding voor het diploma Mavo, Havo en Vwo. Luzac heeft vestigingen in heel Nederland. InterCollege is voor een aantal Luzac leerlingen een uitstekende vervolgopleiding. Verder past InterCollege uitstekend in de strategie van United Services Group, die zich al geruime tijd wil profileren op de opleidingenmarkt.

InterCollege is gevestigd in Den Haag en heeft thans circa 60 studenten. De overname is voldaan in contanten en zal voor het lopende boekjaar nog geen effect hebben op de winst per aandeel.

United Services Group N.V. is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland en Spanje op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen, call centerdiensten en facility management. De aandelen United Services Group N.V. staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique en Technicum (uitzending), United Capacity, United Technical Solutions en United ICT Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), Luzac College (opleidingen) en Telecom Direct (call centerdiensten), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

Creyf's Group N.V. is een prominente toeleverancier van human resources diensten in West-Europa met een omzet van meer dan 1,2 miljard EURO. De groep is met 693 kantoren actief in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, voornamelijk op de gebieden van uitzenden, detacheren, werven, selecteren, loopbaanbegeleiding en opleidingen.

Voor nadere informatie:

Mr. P.Th. Verburgt Drs. A.L.J. Busselman Creyf's N.V. Luzac Holding
+31 (0)70 349 16 28 +31 (0)70 350 84 55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie