Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg busbaan Bunnik-Cothen-Wijk bij Duurstede

Datum nieuwsfeit: 13-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
995580000

13 augustus t/m 31 oktober
Aanleg busbaan Bunnik-Cothen-Wijk bij Duurstede

In de periode van 13 augustus tot en met 31 oktober 2001 wordt er in opdracht van de provincie Utrecht gewerkt aan de uitbreiding van de busvoorzieningen langs de N 229 tussen Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Aanleiding werkzaamheden
Het project betreft de in 2000 gestarte uitvoering van de plannen van het Bestuur Regio Utrecht, de gemeenten Bunnik en Wijk bij Duurstede en de provincie Utrecht om de infrastructuur en het voorzieningenniveau voor het openbaar vervoer op het hele traject Wijk bij Duurstede-Utrecht te verbeteren. In 2000 is hiermee reeds een begin gemaakt door een busstrook aan te leggen tussen de Zeisterweg en de Singel in Odijk.

De plannen
In Bunnik omvatten de plannen de verlenging van de vorig jaar gerealiseerde busstrook richting Bunnik vanaf Schoudermantel tot aan de op- en afritten A12 en het aanpassen van de verkeerslichtenregeling op de kruising bij de op- en afritten A12.

In Wijk bij Duurstede zijn de werkzaamheden gericht op ca. 2800 meter busbaan vanaf het benzinestation Cothen tot en met ca. 250 meter na de rotonde De Geer. In dit wegvak wordt de inrichting van de rotonde Cothen aangepast en de gemeentelijke Graaf van Lynden van Sandenburgweg over een kort gedeelte gereconstrueerd.

Uitvoering van het werk
Het werk wordt in fasen uitgevoerd.
De werkzaamheden zijn op elkaar afgestemd waarbij veel aandacht is voor de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid voor aanwonenden en bedrijven. Met name de reconstructie van de Graaf van Lynden van Sandenburgweg in Wijk en de aanpassing van de rotonde Cothen maakt het noodzakelijk dat er een tijdelijke afsluitingen van wegen moeten plaatsvinden.

Hinder en omleiding
Er vinden geen werkzaamheden tijdens de nacht plaats. Enige geluidhinder kan niet worden voorkomen. Afsluiting van de Graaf van Lynden van Sandenburgweg-rotonde De Geer te Wijk vindt plaats vanaf maandag 13 augustus tot half september.
Voorts zal in het laatste weekend van september de provinciale weg worden afgesloten vanwege het asfalteren van de kruising Groenewoudseweg in Cothen. In het laatste weekend van oktober wordt de Dorpsstraat tot aan de rotonde Cothen afgesloten. In verband met deze afsluitingen worden omleidingsroutes ingesteld.

Aanwonenden en andere belanghebbenden hebben deze week een informatiebrief over de op handen zijnde werkzaamheden ontvangen. Nadere publicaties omtrent de omleidingen volgen tijdens de uitvoering van het werk.

Bereikbaarheid
Woningen en aanliggende bedrijven blijven bereikbaar. Busdiensten worden vooralsnog op normale wijze onderhouden. Hulpdiensten (brandweer, ambulance en politie) worden in noodgevallen in de gelegenheid gesteld over de werken heen uit te rijden.

Informatienummer: 030- 2583348
Vanaf 1 augustus tot het einde van het werk heeft de provincie Utrecht een telefonisch informatienummer opengesteld. Hier kan men terecht met vragen over het project. Het informatienummer is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Clara van Foreest, 030 - 258 3319 of per e-mail:
Clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie