Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Panelen geven watertoerist informatie over de wal

Datum nieuwsfeit: 13-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 13 AUGUSTUS 2001

Geplaatst langs 145 kilometer vaarroute `Hart van Holland' Panelen geven watertoerist land-informatie

Eén van de infopanelen langs de route

Veel watertoeristen weten soms weinig of niets van het gebied of de streek waar zij met hun boot of schip doorvaren. Gedetailleerde vaarkaarten vertellen alles van boeien, rivieren en havens, maar niets over de `droge' omgeving.

Daarom zijn de vaarroutes die onderdeel uitmaken van de Hart van Hollandroute voorzien van zogenoemde `land-informatie'.

Op deze 145 kilometer lange vaarroute zijn bij 22 passantenplaatsen tussen Utrecht, Gouda en Amsterdam speciale info-panelen geplaatst. Deze borden geven achtergronden over de plek waar de toervaarder aanlegt, tonen een overzichtskaart van het gebied en zijn voorzien van nuttige en praktische toeristische informatie.

Watertoeristen varen vaak door gebieden waarvan ze niets weten

Ondersteuning
Deze informatiepanelen zijn een ondersteuning van de gids `Varen door het Hart van Holland'', die Toerisme Recreatie Nederland in januari 2000 heeft uitgebracht. In deze vaargids treft de toervaarder niet alleen de nautische aspecten van het varen aan, maar vooral toeristische informatie langs de Vecht, door Utrecht, over de Hollandse IJssel, Gouwe, Oude Rijn, Grecht, Kromme Mijdrecht en Amstel.

De nieuwe panelen zijn informatief voor de watertoerist die de gids nog niet kent en zij zijn ook een teken van gastvrijheid voor recreanten die in het gebied niet zo bekend zijn.

Nieuwe vaargids
Op dit moment worden in het kader van de serie `Nederland Waterland' voorbereidingen getroffen voor een nieuw toeristische vaargids van Noord-Holland. Deze gids zal in januari 2002 verschijnen. In de serie verschenen naast de Hart van Holland-route eerder ook `Toeristische Vaargids, toervaren tussen Maas en Schelde', `Beleef meer aan het IJsselmeer' en `Varen door Groningen en het aangrenzende gebied'.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie