Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Angelique Hoorn Nederlands Kampioen Springen

Datum nieuwsfeit: 13-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchAngelique Hoorn Nederlands Kampioen Springen
De 26-jarige Angelique Hoorn is gisteren Nederlands Kampioen Springen geworden. Met Hascal reed Angelique alle dagen foutloos in het Brabantse Mierlo.

Angelique, woonachtig in het Overijsselse Wanneperveen, heeft de ruin Hascal al sinds zijn tweede jaar. Angelique: Hascal heeft een eigenzinnig karakter en in het begin was het echt niet makkelijk om hem te rijden. Ik lag er geregeld naast, of sprong er als laatste redding zelf af. Inmiddels zijn de twee volledig op elkaar ingespeeld, en werkt het sterke karakter van Hascal nu juist in hun voordeel. In juni reden ze hun eerste Europese Kampioenschappen, waar ze goed presteerden. In Mierlo lieten ze een wereldprestatie zien.

Bondscoach Bert Romp gunde Angelique de titel van harte. Als er een constant gepresteerd heeft dit seizoen dan is het Angelique wel. De titel is een mooie bekroning voor Angelique van een heel goed seizoen.

Europees Kampioen bij de Young Riders Gert Jan Bruggink (20) reed fantastisch naar een mooie tweede plaats met zijn eigen gefokte paard Joël. Gert Jan, woonachtig in Weerselo, reed eveneens alle dagen foutloos, maar was in het eerste jachtparcours op vrijdag, een fractie langzamer dan Angelique.

Jeroen Dubbeldam werd derde met De Sjiem. Jeroen had zaterdag een springfout in het 1.50m parcours, maar verder sprong De Sjiem buitengewoon. Jeroen: Na Aken heeft De Sjiem een periode wat minder lekker in zijn vel gezeten, maar dit weekend voelde hij weer zoals vanouds. Ik ben blij met mijn bronzen medaille, maar ik ben nog blijer met de manier waarop De Sjiem weer heeft gesprongen.

Zo eindigde het Nederlands Kampioenschap Springen met een Olympisch, een Europees en een Nederlands kampioen op het ereschavot.

Alle uitslagen vindt u op: chmierlo.teselle.net©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie