Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde plaats voor Sepp Koster in Barber Dodge Pro Series

Datum nieuwsfeit: 13-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Barber Dodge Pro Series

Podiumplaats voor Koster

Lexington (VSt), 13 augustus 2001. De negende wedstrijd van de Barber Dodge Pro Series eindigde voor Sepp Koster op een zwaar bevochten derde plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Nicolas Rondet. De fransman leidt het kampioenschap in de Amerikaanse formulewagenserie. Koster klom een positie en staat nu derde.

Koster begon de race na een teleurstellende vijfde kwalificatietijd. De Nederlander leverde briljante gevechten gedurende de 26 ronden lange race. Eerst zette Davy Cook hem de voet dwars. Nadat deze bezweek onder de druk van Koster werd de aanval op Ryan Hunter-Reay ingezet die duelleerde met Alex Sperafico. In de zevende ronde werd de race geneutraliseerd, terwijl Sperafico met een leeglopende band de pits moest opzoeken. Nadat in de tiende de wedstrijd weer was vrijgegeven voelde Koster de hete adem van Yasukawa in zijn nek terwijl het duel met Hunter-Reay in volle gang was. Nadat ook Yasukawa was bezweken onder de druk van Koster werd de aanval op Hunter-Reay geplaatst. Ook de amerikaan moest er aan geloven. Het gat met het leidende duo Rondet/Plumb was groot, maar Koster beet zich in zijn stuur en begon de inhaalrace. In de voorlaatste ronde resulteerde dat in de snelste raceronde voor Koster. "De wedstrijd was net een of twee ronden tekort", vertelde Koster na afloop. "De snelheid zat er op het eind goed in en ik liep snel op de twee voorgangers in. Het voelde een beetje als een overwinning en ik kijk echt uit naar de volgende race op Road America."

Uitslag:


1. Rondet (F), 26 ronden in 40:19.380 (140,557 km/uur); 2. Plumb (VSt), op 0.736; 3. Koster (NL); 4. Hunter-Reay (VSt); 5. Yasukawa (VSt); 6. Szymczak (VSt).

Stand kampioenschap:

1. Rondet 125; 2.Plumb 108; 3. Koster 101; 4. Yasukawa 98; 5. Hunter-Reay 93; 6. Breuers 76.

Volgende wedstrijd: 19 augustus, Road America, Elkhart Lake. Voor verdere informatie: Sepp Koster, tel.: +32.475.660828 of e-mail: (sepp@pi.be)
of Dirk Buwalda, tel.:+31.6.54644347.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie