Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlanders gaan Frankrijk helpen met de druivenoogst

Datum nieuwsfeit: 13-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


13-08-2001

Persbericht

Nederlanders gaan Frankrijk helpen met de druivenoogst!

Net als vorig jaar dreigt de Franse wijnoogst in gevaar te komen door dat men in Frankrijk een tekort aan druivenplukkers heeft. De Franse economie zit de laatste jaren erg in de lift zodat steeds minder mensen voor de oogst beschikbaar zijn.
De aan druivenplukken verslaafde Nederlanders zijn vorig jaar in actie gekomen om, voor inmiddels bevriende Franse boeren, Nederlandse plukkers te ronselen.
Waar de Fransen nu ook steeds het zware landwerk ruilen voor andere beter betaalde activiteiten, ruilen steeds meer Nederlanders hun dagelijkse routine of pc´s voor een heerlijk weekje zwaar beulen in de Beaujolais.
De initiatief nemers van dit project hebben zelf meer dan 12 jaar ervaring met het helpen bij de Franse druivenoogst en weten als geen ander hoe zwaar maar juist ook hoe leuk dit is.
Druivenplukken wordt in Nederland steeds populairder en heel veel Nederlanders zouden dat dan ook eens graag willen doen, maar weten vaak niet waar men terecht kan.
Zeker in het kader van de Europese eenwording en de komst van de Euro wordt het werken in het buitenland steeds aantrekkelijker. Het druivenplukken is bij uitstek een voorbeeld waar men in een fantastische sfeer een andere cultuur kan ervaren.
Het aanbod van Nederlanders die dit eens graag wilen doen is dan ook heel divers. Vorig jaar zijn zowel dakloze, studenten, advocaten , artsen , leraren
naar Frankrijk vertrokken om te helpen. Ook de reden is voor ieder persoon weer anders. Over het algemeen ervaart men het druivenplukken als een heerlijke ontstresser waar men in een heerlijke sfeer in de natuur even weg kan zijn.
De ervaringen zijn bijna unaniem positief waaruit is gebleken dat landwerk onder de juiste omstandigheden heel heilzaam kan zijn.
Een een en ander ander is verwoord met het Beaujolais virus waar iedere druivenplukker vroeger of later last van krijgt. Meer hierover vindt u op www.druivenplukken.nl waar wij een een ander aan informatie voor de toekomstige druivenplukker hebben neergezet.
Vendanges 2001 is zoveel mogelijk een non commercieele organisatie die de ambience van het druivenplukken een warm hart toe dragen.
Dit jaar hebben zich door ons initiatief meer boeren gemeld als vorig jaar. Dus voor mensen met een muisarm, burn-outs, zonder werk of voor degene die het gewoon leuk vinden en eens lekker fysiek bezig willen zijn....er is dit jaar plaats genoeg.

Vendanges 2001
Jongkindlaan 93
Alkmaar

E.M. Vriend
Telefoon: 072-5114365
email: g.bik@12move

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie