Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten jeugdtoernooien A1 en B1

Datum nieuwsfeit: 13-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: FC Groningen
Zoek soortgelijke berichten
FC Groningen

Resultaten A en B jeugd FC Groningen op toernooi Zwolle en Tiel

Datum: 13-08-2001 Tijd: 12:16

FC Groningen A1 won zaterdag een mini-toenooi in Zwolle. De B'ers namen het afgelopen weekeinde deel aan een B-jeugdtoernooi in Tiel.

Het toernooi in Volendam, dat voor de A1 gepland was, werd afgelast door onbespeelbare velden. Een wolkbreuk gooide roet in het eten. Op vrijdagavond is besloten om dan maar een minitoernooi af te werken op de velden van Z.A.C. in Zwolle. FC Zwolle en Emmen waren de tegenstanders.

Mini-toernooi FC Groningen A1
De openingswedstrijd tussen Emmen en Zwolle werd met 4-2 door de Drenten gewonnen. De tweede wedstrijd ging tussen verliezer Zwolle en FC Groningen. De FC trok met 1-0 aan het langste eind door een goal van Mark Veldmate. In de 'finale' tussen FC Groningen en Emmen was Groningen veruit de sterkste. Angelo Zimmerman scoorde 1-0 en 2-0 nog voor de thee. Na rust was Goningen nog steeds de betere ploeg en maakte Shander de Vries, na uitstekend voorbereidend werk van Michael Henriques er 3-0 van.

B-jeugd toernooi in TielBR> Het team van Grafton Holband speelde dit weekeinde een toernooi in Tiel. Op zaterdag kreeg Groningen drie minuten voor het einde van de wedstrijd tegen Ajax een goal tegen: 0-1. Ook het tweede duel tegen het roemruchte Arsenal werd verloren. De Engelsen waren duidelijk een maatje te groot. Ondanks een rake kopbal van Laurens Huizenga (1-0) ging het duel met 1-2 verloren. In de derde wedstrijd werd het eerste punt gepakt. Tegen FC Twente scoorde Shutlan Axwijk uit een strafschop: 1-1. Op zondag was de Belgische ploeg Germinal Beerschot Antwerpen met 0-1 te sterk. De Belgen zouden later het toernooi winnen. De vijfde wedstrijd tegen Willem II werd tenslotte met 0-3 verloren. FC Groningen B1 legde nog beslag op een prijs: de Fair Play-prijs.

Bron: Internetredactie FC Groningen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie