Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Leeuwen Buizen Groep levert voor berging Koersk

Datum nieuwsfeit: 14-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Leeuwen Buizen
Zoek soortgelijke berichten
Van Leeuwen Buizen


Van Leeuwen Buizen Groep levert voor berging Koersk

veel buizen nodig voor berging Russische kernonderzeeër geslaagde levering onder grote tijdsdruk

ZWIJNDRECHT, 14 augustus 2001 - De Van Leeuwen Buizen Groep is er in geslaagd een groot aantal buizen te leveren voor de berging van de vorig jaar in de Barentszee gezonken Russische kernonderzeeër Koersk. Het gaat om speciale buizen die onder meer worden gebruikt voor de bouw van de enorme cilinders die bij de hijsoperatie worden gebruikt. Een deel van de buizen moest eerst worden bewerkt alvorens ze aan de klant konden worden geleverd.

De dochtermaatschappijen Van Leeuwen Buizen in Zwijndrecht en Van Leeuwen Precisie in Deventer hebben de levering van de in totaal ruim 600 ton buizen en hydrauliek-leidingen verzorgd. Deel van de levering was rechtstreeks aan de transport- en bergingsmaatschappij Mammoet. Deze buizen worden gebruikt voor de preparatie van het bergingsponton Giant. Een belangrijk deel van het materiaal is geleverd aan Hydrospex, die de vele cilinders bouwt die worden gebruikt voor de hijsoperatie van de Koersk.

Een belangrijk aspect van de levering was snelheid. Gezien de aard van de bergingsoperatie eisten de opdrachtgevers leveringen op zeer korte termijn van deels compleet bewerkte buizen. In nauw overleg met haar leveranciers is het Van Leeuwen gelukt aan die eis te voldoen.

Van Leeuwen Buizen Groep De Van Leeuwen Buizen Groep is een internationaal opererende handels-onderneming in stalen buizen, buiscomponenten en afsluiters. Het bedrijf is in vrijwel alle industriële sectoren actief. De Groep heeft 27 vestigingen verspreid over Europa, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Australië en Canada.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie